De-ale iernii
Evenimentele iernii in Constanta
06:05 22 01 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Măslinele şi beneficiile lor uimitoare pentru organism

ro

26 Feb, 2016 00:00 593 Marime text
Originar din Asia, măslinul este cultivat în prezent în sudul Europei. Măslinele verzi sunt culese înainte de a se coace, astfel încât conţin o substanţă cu gust uşor amărui, oleuropein. Măslinele negre însă sunt cele coapte. Din măslinele negre (fructele coapte) se extrage uleiul, cele verzi fiind destinate conservelor. În compoziţia chimică a măslinelor verzi se găsesc cabohidrati, proteine, grăsimi mononesaturate, acizi graşi Omega-3 şi Omega-6, fibre, vitaminele A, B, C, E şi K, dar şi substanţe minerale, precum sodiu, potasiu, calciu, cupru, magneziu, fier, mangan, seleniu, fosfor şi zinc.
 
Măslinele scad tensiunea arterială, întăresc imunitatea, combat efectele radicalilor liberi, scad nivelul crescut de colesterol, menţin sănătatea sistemului cardiovascular şi reduc riscul apariţiei aterosclerozei. Tot ele reduc riscul apariţiei unui accident vascular cerebral şi îmbunătăţesc funcţiile hepatice. De asemenea, consumul de măsline verzi îmbunătăţeşte digestia, atenuează simptomele menopauzei şi ameliorează durerile cauzate de artrită. Măslinele protejează organismul de cancer cu ajutorul unui ingredient numit oleocantal care se regăseşte în ulei. Acestea conţin şi o cantitate considerabilă de vitamina E, ce ajută la eliminarea apei din organism.
 
Sursa foto: claros.com.tr
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii