Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Lipsa vitaminei B cauzează migrene

ro

10 Mar, 2016 00:00 1806 Marime text

Migrenele pot provoca dureri semnificative ce durează de la câteva ore până la câteva zile. Printre zonele dureroase se află cele de la baza capului, urechilor, gâtului, precum şi partea de sus a spatelui. Aceste migrene pot fi însoţite de greaţă, vărsături, sensibilitate extremă la lumină şi chiar de o senzaţie de furnicături la nivelul braţelor şi picioarelor.
 
Deficienţa nutritivă, stresul, programul de somn şi alcoolul, aditivii alimentari şi deshidratarea se numără printre cauzele declanşării migrenelor. O altă cauză importantă a acestora poate fi deficitul de vitamina B, deoarece provoacă o incidenţă mai mare a migrenelor. Din acest motiv, persoanelor care suferă de această stare li se recomandă să crească aportul zilnic de vitamina B.
 
O serie de studii indică faptul că aportul suficient de vitaminele B12 şi B6, precum şi acidul folic B9, poate reduce incidenţa şi severitatea migrenelor. Mărirea aportului de vitamina B se poate face fie sub formă de suplimente, fie prin consumul alimentelor bogate în această vitamină. Printre alimentele bogate în vitamina B se numără ouăle, broccoli, spanacul, sparanghelul, mazărea, fructele proaspete şi uscate, laptele, peştele, orezul, ficatul, carnea de pui, cartofii şi arahidele.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii