Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:46 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile mierii de dovleac

ro

19 Apr, 2021 00:00 3800 Marime text
  • Pe lângă afecțiunile hepatice, această miere tratează cu succes bolile cardiovasculare dar și edemul pulmonar.
Deși toate tipurile de miere ajută la refacerea celulei hepatice, mierea de dovleac este de departe cea mai indicată, datorită complexului de vitamina B și acizilor grași nesaturați pe care îi conține.
 
Ingredientele de care avem nevoie sunt un dovleac de patru kg și două kg de miere de salcâm sau două kg de zahăr brun.
 
Se ia dovleacul și se spală bine, apoi se taie un capac pe unde se scot semințele din interior cu ajutorul unei linguri de lemn.Se umple dovleacul cu miere sau cu zahăr brun până când mai rămân două trei degete până la marginea tăiată.Se pune capacul la loc, după care se lipește bine cu scotch, astfel încât să nu pătrundă aerul.
 
Timp de 10 zile, dovleacul astfel pregătit, se lasă între-un lighean de bucătărie, de preferință la temperatura camerei într-un loc întunecos.
 
În acest timp, se va aduna un fel de suc, pe care îl punem un vas curat, scrie  autoarea Mariana Borloveanu  în cartea sa intitulată în "Leacuri  mănăstirești".
 
Se curăță apoi dovleacul de coajă, iar ceea ce rămâne se pune în blender împreună cu sucul. Mierea formată se păstrează în borcane de sticlă, în cămară. Tratamentul durează 30 de zile,  luandu- se câte o lingură de miere, cu 30 de minute înainte de mesele de dimineață și seară.
 
Pe lângă afecțiunile hepatice, această miere tratează cu succes bolile cardiovasculare dar și edemul pulmonar.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii