Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:27 11 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

​Rodia conține mai mulți antioxidanți decât vinul roșu. De ce e bine să o consumi

ro

27 Mar, 2021 00:00 2066 Marime text
  • Există nu mai puțin de 760 de soiuri de rodii.
Rodia are puține calorii, este bogată în vitaminele B (B3, B5, B6, B2, B1) Vitamina C, Vitamina E, Vitamina K și minerale: sodiu, potasiu, calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, fosfor, seleniu, zinc și acid folic. Acest fruct conține de 3 ori mai mulți antioxidanți decât vinul roșu sau ceaiul verde.
 
Rodia este considerată unul din fructele bogate în fibre.
 
O singură rodie pe zi asigură 40% din doza zilnică recomandată de vitamina C. Are proprietăţi antiinflamatorii şi din acest motiv protejează împotriva durerilor în gât. Datorită conţinutului mare în antioxidanţi, rodiile sunt indicate în curele de slăbire. Ele contribuie la arderea grăsimilor şi la accelerarea metabolismului.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii