Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:26 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Morcovul reglează tranzitul intestinal

ro

20 Apr, 2021 00:00 2526 Marime text
  • Multitudinea de vitamine și minerale conținute de morcov, îl încadrează printre cele mai benefice legume pentru sănătatea omului.
 
Pe lângă vitamina C, morcovul mai conţine şi vitamine din grupa B cu proprietăţi calmante şi regenerante.
 
Rădăcina morcovului are proprietăţi antianemice, vitaminizante, mineralizante, tonifiante, energizante, imunostimulatoare de apărare contra infecţiilor şi stimulatoare în creşterea copiilor.
 
Morcovul este şi cel mai bun prieten al intestinului. Este cel care reglează tranzitul intestinal, cel care are o acţiune de dezinfectare şi de cicatrizare a mucoasei.
 
Morcovii se pot mânca sub formă crudă, în salate sau gătite în supe și mâncare. Se poate face de asemenea piure pentru noi născuți. Tulpina verde de asemenea se poate mânca, deși nu este o practică obișnuită. Împreună cu ceapa și țelina, morcovii sunt ingredientele primare cele mai folosite la mâncaruri. Morcovul deși este sărac în calorii, în grăsimi și colesterol, completează aportul zilnic de nutrienți cu vitamine și fibre alimentare, care hrănesc organismul, induc senzația de sațietate și mențin sănătatea tractului intestinal. Vitamina A este substanța folosită de ficat pentru evacuarea toxinelor din corp. Fibrele din morcovi contribuie la curățarea optimă a colonului.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii