Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coaja roșiei conţine cea mai mare cantitate de licopen

ro

23 Apr, 2021 00:00 3726 Marime text
  • Roşia în stare naturală este remineralizantă şi revitalizant, fiind foarte bogată în potasiu, fosfor, calciu, oligoelemente, zinc, vitamina C, vitamine din complexul vitaminei B: B1, B2, B3, B6, retinol, acid folic şi vitamina E.
                                                                        
Un component al roşiei foarte sănătos este coaja. Aceasta conţine cea mai mare cantitate de licopen, un carotenoid care are acţiune antioxidantă şi anticancerigenă. În plus, aceasta are acţiune laxativă şi diuretică.
 
Un lucru extrem de important este că roşiile gătite au efect de prevenire a cancerului de prostată, mai ridicat decât în cazul roşiilor crude. Combinaţia de sos de roşii cu ulei de măsline stimulează asimilarea licopenului, mărind activitatea chemopreventivă a acestuia.
 
Dacă reducem aportul caloric şi sporim consumul de preparate pe bază de roşii, legume contribuim la prevenirea bolilor de inimă.
 
Mai mult, roşia şi sosul de roşii conţin substanţe cu efect de fluidizare a sângelui, prevenind astfel formarea cheagurilor de sânge, prin urmare a infarctului miocardic şi accidentului vascular cerebral.
 
Potrivit unor studii, combinaţia sosului de roşii cu broccoli este şi mai eficientă în prevenirea cancerului de prostată.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii