Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:27 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Importanţa terapeutică a sucului de varză

ro

17 Dec, 2014 10:27 1259 Marime text
Sucul de varză are numeroase beneficii asupra organismului, datorită proprietăţilor sale terapeutice. Acest suc are în compoziţia sa vitaminele A, B1, B2, B3, B6, B9, C, E, K, U, fosfor, magneziu, fier, calciu, potasiu şi iod. Sucul de varză este o sursă importantă de glutamină, un aminoacid care are rolul de a stimula regenerarea celulelor care alcătuiesc învelişul protector al stomacului şi al intestinului subţire, fiind util persoanelor care suferă de ulcer gastric.
 
Sucul de varză are efect antiinflamator, alină durerile reumatice şi contribuie la recuperarea mobilităţii încheieturilor. Acest suc combate anemia, previne afecţiunile de stomac şi de colon, întăreşte sistemul imunitar, detoxifică organismul şi îmbunătăţeşte digestia. Sucul de varză este indicat persoanelor care vor să slăbească, deoarece reuşeşte să inhibe apetitul alimentar, dar şi celor care au gripă, deoarece distruge microbii şi grăbeşte vindecarea. Totodată, sucul de varză combate constipaţia, reglează valorile glicemiei şi este indicat în tratarea ulcerului, datorită glutaminei şi proprietăţilor sale alcaline, care ajută la reducerea inflamaţiei mucoasei stomacale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii