Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:32 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Avocado, un fruct cu valori nutriţionale impresionante

ro

16 Jan, 2016 00:00 2503 Marime text
Originar din Mexic şi America Centrală, avocado este un fruct produs de un copac care poate ajunge până la înălţimea de 1.8 metri. Precum bananele, avocado se coace la aproximativ două săptămâni după ce a fost cules. Acest fruct este considerat unul dintre cele mai sănătoase alimente, datorită valorii sale nutriţionale impresionante.

Un avocado conţine mai mult potasiu în comparaţie cu o banană. De asemenea, conţine şi 23% din doza zilnică recomandată de acid folic, un nutrient care reduce incidenţa afecţiunilor cardiovasculare şi reduce riscul apariţiei unui accident vascular cerebral.

 
De asemenea, avocado conţine carotenoide, precum licopen şi betacaroten, dar şi luteină, care protejează împotriva degenerescenţei maculare şi cataractei. Consumul de avocado reduce nivelul de colesterol rău cu până la 22%, creşte colesterolul bun cu 11% şi scade nivelul trigliceridelor din sânge cu 20%. Datorită conţinutului în acid oleic, avocado previne apariţia cancerului de sân şi inhibă dezvoltarea tumorilor în cazul cancerului de prostată. Fructele de avocado sunt foarte bogate în fibre ce contribuie la sănătatea metabolică şi la reglarea nivelului de zahăr din sânge. În plus, avocado conţine un antioxidant foarte important, glutation, care are capacitatea de a preveni afecţiunile cardiovasculare.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii