Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Perele, fructe care ajută foarte mult persoanele cu diabet zaharat

ro

08 Mar, 2017 00:00 7279 Marime text
Se găsesc în magazine și nu sunt prea scumpe. Pot fi de import, dar se cultivă și în România.

Vorbim, aici despre pere, fructe delicioase ce conțin apă în proporție de 80%, fibre, acizi organici liberi potasiu, fier și vitamina C.
Există mai multe soiuri de pere care diferă în funcție de dimensiune, culoare (pot fi galbene, verzi, maro, roșiatice sau o combinatie între aceste culori) și gust. Pentru a beneficia de proprietățile perelor, se recomandă consumul acestora cu tot cu coajă.
Din pere se pot face decocturi si compoturi care sunt bogate în substanțe cu proprietăți astringente numite tamine, fiind de un real folos în tulburările intestinului.

De asemenea, sucurile de pere reglează digestia și sunt recomandate persoanelor care sufera de diabet zaharat și obezitate.
Perele au un indice glicemic redus (30), astfel că sunt digerate și absorbite mult mai lent față de alimentele care au un indice glicemic mediu sau mare.

Perele ajută foarte mult și tratează inflamațiile, artrita și guta, previn apariția cancerului, au efect sedativ și cicatrizant.
Ca proprietăți terapeutice, perele atenuează constipația, au efecte benefice asupra ovarelor și testiculelor și mențin ochii sănătoși.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii