Ziua Dobrogei, 139 ani
14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
15:43 18 11 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Morcovii ajută organismul să funcţioneze mai bine

ro

27 Jul, 2015 11:17 686 Marime text
Morcovii conţin numeroase substanţe nutritive, care ajută organismul să funcţioneze mai bine. Ei reprezintă o sursă foarte importantă de betacaroten, substanţă transformată de organism în vitamina A, care are proprietăţi antioxidante foarte importante pentru sănătate. Vitamina A ajută la prevenirea şi la combaterea cancerului de piele şi de plămâni, de asemenea, scade riscul de dezvoltare a bolilor de inimă. 

Morcovii conţin apă, proteine, carbohidraţi, vitaminele B şi C, riboflavină, tiamină, acid folic, niacină, sodiu, potasiu, fier, calciu, fosfor şi magneziu. Consumul de morcovi menţine sănătatea pielii, a ochilor, a mucoasei membranei şi întăreşte sistemul imunitar al organismului. Datorită proprietăţilor antioxidante, morcovii protejează celulele organismului de efectul nociv al radicalilor liberi, care le distrug prin procesul de oxidare şi contribuie la apariţia bolilor cronice. 

Această legumă scade nivelul colestrolului  care cauzează arteroscleroza, iar fibrele pe care le conţine eliberează fluxul sanguin de excesul de lipide. În plus, scade tensiune arterială şi ţine presiunea sângelui sub control, contribuie la detoxifierea ficatului, ajută la vindecarea acneei, previne deshidratarea şi ajută la uniformizarea tenului. Morcovii curăţă dantura şi acţionează ca un abraziv natural, care elimină eficient resturile alimentare şi placa bacteriană.

Ti-a placut articolul?

Comentarii