Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:33 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Ce beneficii are Mâna Maicii Domnului pentru organism

ro

14 Sep, 2015 00:00 3693 Marime text
Caprifoiul, numit în popor şi Mâna Maicii Domnului, este o plantă originară din ţările asiatice, fiind cunoscută la noi pentru florile sale albe şi mirosul lor îmbătător. Este o plantă căţărătoare, care poate creşte până la zece metri sau chiar mai mult. Florile albe îşi schimbă culoarea după câteva zile în galben pal. Acestea conţin glucozide, zaharoză şi ulei esenţial.
 
Planta are proprietăţi antispasmodice, antiinfecţioase, antivirale, antibacteriene, diuretice, sudorifice şi calmante, prin intermediul cărora combate sângerarea, calmează inflamarea ţesuturilor, facilitează cicatrizarea şi tratează infecţiile urinare, precum şi afecţiunile bronhice. De asemenea, această plantă contribuie la restabilirea funcţionalităţii hepatice şi la ameliorarea simptomelor de tuse seacă.
 
În medicina tradiţională chineză, florile de caprifoi sunt folosite pentru a trata febra şi a elimina toxinele din corp. Decoctul din floarea de caprifoi este indicat pentru tratarea durerilor de gât, febrei acute şi urinării dureroase. Totodată, acest decoct are efecte pozitive în ceea ce priveşte tratarea rănilor dureroase şi abceselor intestinale. Caprifoiul poate scădea tensiunea arterială şi reduce nivelul colesterolului din sânge.
 
Pe de altă parte, Mâna Maicii Domnului  este folosită drept tratament pentru mai multe tipuri de afecţiuni ale pielii, printre acestea numărându-se acneea, infecţiile, abcesele sau cicatricile. Pentru estomparea pistruilor şi a petelor de vârstă, se recomandă folosirea infuziei reci de flori de caprifoi. Aceasta se prepară dintr-un litru de apă şi o ceşcuţă de flori care se lasă la macerat peste noapte. Se strecoară a doua zi, iar loţiunea obţinută se aplică pe zonele cu pistrui sau pete.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii