Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:59 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lenjerii de pat şi plante medicinale, în valoare de aproximativ 200.000 de lei, confiscate la Constanţa

ro

08 Apr, 2016 13:18 2651 Marime text
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit în două containere sosite în PTF Constanţa Sud Agigea din India, respectiv Egipt, pentru două societaţi comerciale cu sediul în România, 450 de bucăţi lenjerie de pat susceptibile a fi contrafăcute şi 162,5 kilograme de plante medicinale nedeclarate, cu o valoare totală de 200.000 lei.
 

Ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, împreună cu lucratorii vamali, au efectuat în baza analizei de risc, controlul amănunţit la un container sosit din India, pentru o societate comercială cu sediul în judeţul Cluj. În urma controlului au fost descoperite 450 articole textile (seturi lenjerie pat), care purtau însemnele unei mărci cunoscute şi care sunt susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de 180.000 lei dacă ar fi fost originale.
 
Tot ieri, în terminalul de containere de la P.T.F. Constanţa Sud Agigea, echipa comună ce control formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a  controlat un container sosit din Egipt, pentru o societate comercială cu sediul în Bucuresti, în care au depistat 13 colete ce conţineau  162,5 kilograme plate medicinale (flori de muşeţel), cu o valoare de aproximativ 15.000 lei, care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară.
 
Bunurile în cauză, atât cele susceptibile, cât şi cele nedeclarate, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată, respectiv „folosirea de acte nereale la autoritatea vamală”,  faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii