Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:34 20 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

voceaconstantei.ro Remedii naturiste pentru combaterea anxietăţii

ro

12 Oct, 2015 00:00 869 Marime text


Anxietatea este unul dintre cei mai mari duşmani ai omului, în zilele noastre. Stările de frică, de panică, componentele somatice, emoționale, cognitive și comportamentale ale acestora pot duce la reacţii nedorite din partea suferindului.

Însă, ca în multe alte cazuri, natura ne vine în ajutor. Spre exemplu, o baie fierbinte este oricând binevenită. Iar unele specii de plante medicinale și uleiuri esențiale din plante pot crește puterea terapeutică a unei băi fierbinți, liniștitoare. Cada cu hidromasaj este una dintre cele mai agreabile și mai eficiente remedii pentru a ne calma. În această baie vom reuși să ne înnecăm aproape toate necazurile. Aceasta va fi chiar mai mult mai eficientă dacă adăugați în apă ulei de levănțică (sau flori uscate). Ceaiuri de sunătoare, roiniţă, lavandă, valeriană și, de asemenea, unele alimente reconfortante din care excludem proteinele animale, pot fi de mare folos.

Sursa: voceaconstantei.ro


Să nu uităm exercițiile de respirație, dar şi ceaiurile fierbinţi. Sunt indicate ceaiuri de lavandă, roiniță, sunătoare, busuioc ce poate fi îndulcit cu miere de albine. Aceasta ne va aduce un sentiment de bunăstare.

De asemenea, plante benefice în combaterea anxietăţii sunt cătușnica (Nepeta cataria), hameiul şi passiflora.

Ti-a placut articolul?

Comentarii