Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:27 21 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Studii realizate în SUA au demonstrat importanţa plantei armurariu

ro

03 Nov, 2015 00:00 1166 Marime text
Armurariul, o plantă ţepoasă, cu tulpini şi frunze de un verde şters, cu flori roşiatice, se numără printre cele mai utilizate plante medicinale din lume, deoarece în seminţele plantei există substanţe cu o acţiune benefică asupra ficatului. Studii realizate în Statele Unite ale Americii, Germania şi Italia au demonstrat că această plantă reprezintă un remediu extrem de important împotriva afecţiunilor hepatice. Armurariul ajută organismul să reziste celor mai puternice otrăvuri, o altă calitate importantă pe care o are planta.
 
Are proprietăţi regenerante a celulelor hepatice, hepatoprotectoare, tonice, hipocolesterolemiante, antitumorale antiproliferative, galactogoge, neurotrofice şi antioxidante. Primele utilizări în scopuri medicinale ale plantei au fost realizate de către medicul grec Dioscoride, care folosea armurariu pentru tratarea muşcăturilor de şarpe.
 
Substanţa activă din armurariu este silimarină, cu efect atât antiinflamator, cât şi antioxidant, care se extrage în special din seminţele acestuia. Seminţele de armurariu se găsesc sub formă de ceai sau tinctură, care este forma de administrare mai indicată, deoarece acest preparat se poate păstra mult timp, chiar şi doi ani, fără a-şi pierde calităţile terapeutice. Se administrează cu prudenţă la persoanele cu gastrită hiperacidă şi ulcer gastric şi duodenal.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii