Ziua Dobrogei, 139 ani
14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
21:29 19 10 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Căpșunele au efect antibiotic

ro

11 Jul, 2017 00:00 444 Marime text
Planta şi fructele căpşunului sunt bogate în apă, săruri de potasiu, fosfor, calciu, magneziu, fier, sodiu, vitamine (C, B1, B2, E), acid salicilic, acid elagic, acid pantotenic, proteine, zaharuri ( predomina levuloza, ceea ce permite consumarea lor de către diabetici, precum şi fructoză, sorbitol, xilitol), flavonoid, uleiuri volatile, tanin şi polifenoli cu excelent rol antioxidant, informează csid.ro.

Căpşunul are efect antibiotic, bactericid, antiinflamator, tonic, reduce colesterolul, alcalibizant al sangelui, nutritiv şi reminalizant.

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii