Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:02 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

lauraadamache.ro Tort de ciocolata cu capsune

ro

01 Aug, 2018 14:04 2206 Marime text
Unul dintre cele mai bune torturi de ciocolata cu capsune a fost vedeta zilei pe 17 martie cand blogul meu a implinit frumoasa varsta de 9 ani. Nu-mi vine sa cred cand ma gandesc cat timp a trecut de cand am postat prima reteta pe blog. Am avut parte de multe lucruri frumoase in acesti ani, multe realizari si prietenii noi si, cel mai important, de atentia voastra. M-a bucurat nespus fiecare reteta incercata si reusita de voi, iar fiecare cuvant bun din partea voastra a insemnat un pas inainte pentru mine. Va multumesc din inima pentru ca m-ati vizitat si ati incercat retetele mele in acesti ani si, desigur, va astept si in continuare cu noi si noi retete delicioase. Tortul de ciocolata cu capsune este chiar foarte simplu de facut, o sa vedeti, si pentru ca sezonul capsunelor a inceput deja, vi-l recomand cu cel mai mare drag.
 

Blat de ciocolata pentru tort- Ingrediente (forma 24 cm Ø)

  • 125 g faina
  • 220 g zahar tos fin
  • 30 g cacao neagra
  • 3 g praf de copt
  • 2 g bicarbonat de sodiu alimentar
  • 1 ou mare
  • 120 ml lapte la temperatura camerei
  • 60 ml ulei de floarea soarelui
  • 120 ml apa fierbinte
  • 1 varf cutit sare
  • 1 lingura esenta de vanilie

Mousse de ciocolata neagra si alba – Ingrediente

  • 300 g ciocolata 40% cacao
  • 100 g ciocolata alba
  • 450 ml smantana naturala lichida pentru frisca
  • 25 g zahar pudra vanilat
  • 4 g gelatina foi/3 g gelatina praf
  • 700 g cca capsune proaspete

Sirop de anason pentru tort de ciocolata cu capsune – Ingrediente

  • 150 ml apa fierbinte
  • 4-5 linguri zahar pudra vanilat
  • 1 lingura lichior de anason

Topping tort de ciocolata cu capsune – Ingrediente

  • 160 g ciocolata 40% cacao
  • 160 ml smantana naturala pentru frisca

Ingrediente pentru decor tort de ciocolata

  • margini decupate blat tort
  • 2 linguri nutella
  • 3 linguri faina de fistic
  • capsune intregi
Mod de preparare: lauraadamache.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii