Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:54 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alimentația sănătoasă începe cu micul dejun!

ro

19 Jan, 2017 00:00 1717 Marime text
Alimentația sănătoasă începe cu micul dejun! Masa servită dimineaţa are rolul de a oferi energie pentru întreaga zi. Astfel, un mic dejun ar trebui să conţină alimente bogate în calciu, proteine, precum şi fructe bogate în vitamine şi minerale.
 
Considerat cea mai importantă masă a zilei, micul dejun este bine să conţină o porţie de cereale integrale ce furnizează organismului carbohidraţi, o porţie de alimente ce conţin calciu, o porţie de proteine şi fructe. Starea de spirit va fi îmbunătăţită la cei care se bucură de această masă a zilei, în comparaţie cu persoanele care nu servesc micul-dejun.
 
Exemple de mic dejun:
 
o chiflă mică din făină integrală, peste care s-a adăugat puţină cremă de brânză degresată şi dulceaţă, o piersică şi o ceaşcă de iaurt cu un conţinut scăzut de grăsimi;
o felie de pâine toast unsă cu unt şi miere, o ceaşcă de lapte, o banană;
o omletă însoţită de o felie de pâine de grâu, salată de fructe proaspete şi o ceaşcă de lapte degresat;
un baton din fulgi de ovăz, un măr şi un pahar cu lapte rece, degresat.
 
Atenţie, un pahar de suc de portocale dimineața nu înlocuiește un mic dejun. Îți va fi și mai foame la scurt timp după ce ai băut suc. De asemenea, dacă în loc de micul dejun bei o cafea în care adaugi lapte, frișcă, zahăr, este posibil să consumi mai multe calorii decât ai crede, iar senzația de foame ți se va accelera la scurt timp după ce le-ai consumat.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii