Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:51 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe

ro

21 Jan, 2024 18:12 779 Marime text
Foto: facebook/Luminita OdobescuMinistrul afacerilor externe Luminița Odobescu va participa, luni, 22 ianuarie 2024, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale UE - Consiliul Afaceri Externe (CAE), care va avea loc la Bruxelles.

Potrivit MAE, agenda reuniunii va include agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei și situația din Orientul Mijlociu.

În marja reuniunii CAE va avea loc un mic dejun informal cu ministrul afacerilor externe al Egiptului, S. H. Shoukry, în pregătirea celei de-a zecea reuniuni a Consiliului de Asociere UE-Egipt (23 ianuarie 2024).

„Discuțiile privind agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei au loc în pregătirea reuniunii Consiliului European extraordinar de la 1 februarie 2024. Ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba, va avea o intervenție prin video-conferință pentru a prezenta situația din teren. În cadrul sesiunii în format UE-27, miniștrii europeni de externe vor aborda sprijinul UE pe termen lung pentru Ucraina.

Agenda reuniunii include, de asemenea, un schimb de opinii cuprinzător privind situația actuală dificilă din Orientul Mijlociu. Vor avea loc atât dezbateri formale în format UE-27, cât și discuții informale, separate, cu participarea mai multor miniștri de externe din regiune“ - au mai precizat reprezentanții MAE.

Citește și: 

Ministrul afacerilor externe, întrevedere cu ministrul vietnamez al afacerilor externe, Bùi Thanh Sơn
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii