Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:03 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Melodia zilei Alternosfera – Închisoare albă

ro

21 Jan, 2015 00:00 2972 Marime text
Alternosfera este o formaţie de rock alternativ, din Chişinău, Republica Moldova, fondată la 13 decembrie 1998, activă în prezent, a cărei componentă îi cuprinde pe Marcel Bostan - voce, clape; Anatolie Pugaci - tobe, Dima Scripnic - bas; Marin Nicoară - chitară, clape şi Eugen Berdea – tobe.

Alternosfera a fost fondată de doi prieteni liceeni în 1998, prima repetiţie având loc la 13 decembrie. Pe parcursul anilor, formaţia şi-a schimbat componentă, având în prezent doar 2 persoane din formulă iniţială, Marcel şi Marin. În primii ani de existenţa formaţia îşi caută tematică şi stilul, experimentează cu diverse instrumente, acumulează experienţă înregistrând primele demo-uri. [1] Primul concert are loc pe 23 noiembrie 1999 în Chişinău.

Stilul muzical

Alternosfera practică un metal alternativ melodic, cu clapa care "duce" toată melodia. Versurile lor sunt de cele mai multe ori de dragoste, având însă şi conotaţii sociale sau politice. Că sound, Alternosfera este unică în momentul de faţă pe piaţă muzicală basarabeană, contextul lor de influenţe variind de la anii '80 la grunge-ul Seattle-ului anilor 90.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii