Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:16 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să înţelegem mai bine ce înseamnă pentru fiecare din noi Luna plină în Taur - 27 octombrie

ro

26 Oct, 2015 01:32 2097 Marime text
Există o atmosferă de curaj discret şi înţelepciune solidă în ceea ce priveşte Luna Plină din data de 27 octombrie (14:05h, ora României), venind ca o plăcută schimbare după toate nebuniile aduse de tranzitele retrograde şi vârtejul sezonului de eclipse care au avut loc în ultimul timp, potrivit AstroCafe.ro. Această Lună Plină (o superlună, din nou) are loc la 3°44’ în Taur, reprezentând un punct de consolidare, după fierberea haoticilor curenţi transformaționali din ultimele luni.
 
Fiecare Lună Plină reprezintă un climax din punct de vedere energetic, ce radiază o puternică lumina asupra a orice ajunge la un ciclu complet în viaţă noastră, scoţând în relief punctele culminante, realizările şi manifestările în lume la nivelul celor cinci simţuri.

Cu o Lună Plină în constantul şi fixul semn al Taurului şi o inconjucție cu Saturn (fundaţiile), aceste puncte culminante şi realizări vor fi aplicabile acelor domenii de viaţă ale vieţii dintr-o hartă natală unde este conţinut Taurul la 3°44’, domenii care trec printr-o fază de stabilizare.

Fertil şi împământat, semnul Taurului poartă cu sine acea energie pură, autentică şi docilă a Mamei Pământ. Afinitatea sa pentru calităţile de cultivare ale Lunii este puternică: astrologii descriu Luna că fiind exaltată în acest semn. Este o combinaţie care descrie un climat de întreţinere, fermitate şi docilitate, un teren mai sigur, pe care păşim şi ne reluăm călătoria.

Cu un număr mare de planete în semne de pământ în momentul acestei Lune Pline (Venus, Jupiter şi Marte în Fecioara, formând un trigon cu Pluto în Capricorn), calităţile senzoriale şi pragmatice ale acestui semn vor fi resimţite în mod special. De aceea consider că, în pofida altor aspecte sensibile ce vor apărea pe cer (cum ar fi, de exemplu, cuadatrura Saturn – Neptun), această Lună Plină va fi cu greu frenetică sau încărcată de drama. Vibraţia predominantă a tenacităţii şi pragmatismului ne vor însoţi în clarificarea sentimentelor noastre şi a unor situaţii, relaţii sau interese, determinând dacă acestea sunt cu adevărat capabile să ne hrănească şi să ne sprijine pe termen lung. Aceasta s-ar putea să fie acea Luna care să ne facă să conștientizăm adevărată valoare a unei legături, proiect sau relaţii.

Semnificaţia suportului primar purtat de Taur este exprimat, de asemenea, în guvernarea să asupra resurselor materiale, condiţiei fizice şi a banilor. Luna Plină în Taur poate aduce finalitate, încheiere în chestiuni de natură financiară, plăti pentru manevre ale banilor făcute în trecut, consecinţe al strategiilor financiare, în funcţie de măsură în care am fost implicaţi activ în aceste chestiuni.

Aspectul hedonist al acestui semn se manifestă, de asemenea, prin trezirea naturii noastre de dorinţă şi o mai puternică nevoie de a ne delecta cu plăcerile simţurilor, favorizate de sextilul dintre Luna Plină şi Neptun şi eroticul contact Marte-Venus. Atâta timp cât nu exagerăm, nu este nimic greşit în a ne bucura şi savura experienţele ce vin, abandonându-ne în nou-descoperitul confort şi desfătarea sub o Luna Plină ca aceasta. Poate fi o modalitate foarte sănătoasă de a ne împământă în propriul corp, ieşind din dramă şi renăscând verva şi pofta noastră de viaţă.

Luna simbolizează nevoile, până la urmă, iar noi încă suntem chemaţi să onorăm acest vehicul trupesc, ce face posibile toate experienţele noastre umane. Reprimarea impulsurilor noastre sănătoase şi negarea nevoilor de plăcere a corpurilor noastre echivalează cu reprimarea stării noastre naturale de întregire.

Acesta este un moment în care să celebrăm Natura, în orice sens şi declinare, găsind o cale către acea oază de înflorire în seninătatea caracteristică Taurului, chiar dacă această înseamnă să încetinim şi să răspirăm, luând o pauză de la rutină haotică. Este destul de puţin posibil să ne putem grăbi în momentul unei Luni Pline, atunci când se află într-unul dintre cele mai lente semne… iar lumea nu va aprecia bruscările. Nu există loc pentru negociere, însă va fi suficient timp pentru a petrece şi a ne desfăta în siguranţă calmă a Adevărului.

Sursa: Astrocafe.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii