Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:13 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei bărbaţi au fost amendaţi de către inspectorii vamali după ce au transportat ilegal ţigarete (galerie foto)

ro

04 Oct, 2017 09:39 1674 Marime text
Inspectorii vamali din Halmeu au confiscat 15 baxuri de ţigarete şi au reţinut în trei mijloace de transport, în urma unor verificări cu ajutorul câinelui specializat antitabac, Tora.
 
Sâmbătă, 30 septembrie, inspectorii vamali din cadrul Biroul Vamal de Frontieră Halmeu, au depistat cantitatea de 1940 cartuşe ţigarete diverse mărci de provenienţă ucraineană, ascunse în lada de scule a unei remorci a automarfarului Scania, înmatriculat în Serbia, ajutaţi de Tora câinele specializat antitabac.

Conducătorul auto, un cetăţean sârb, a fost sancţionat cu amendă contravenţională de 10.000 lei, ţigaretele au fost reţinute în vederea confiscării, iar automarfarul a fost reţinut până la plata amenzii.

În acceaşi zi, inspectorii vamali, au descoperit ascunse şi nedeclarate în rezervorul autoturismului marca Volkswagen Passat înmatriculat în Ungaria, condus de un cetăţean cu dublă cetăţenie (ucraineană/maghiară) în vârstă de 23 de ani, cantitatea de 990 cartuşe ţigarete marca Rothmans, de provenienţă ucraineană.

Bărbatul a fost sancţionat cu amendă contravenţională de 5 000 lei, ţigaretele au fost reţinute în vederea confiscării iar autoturismul a fost reţinut până la plata amenzii.

Luni, 2 octombrie, într-un autoturism marca Volkswagen Passat înmatriculat în Ungaria, condus de un cetăţean cu dublă cetăţenie (ucraineană/maghiară) în vârstă de 53 de ani inspectorii vamali au descoperit ascunse şi nedeclarate în locuri special amenajate (în rezervor, în podea, în spatele bării de protecţie, în bord) ale autoturismului cantitatea de 4780 cartuşe ţigarete marca Jin Ling, de provenienţă ucraineană.

Contravenientul a fost sancţionat cu amendă contravenţională de 10 000 lei, ţigaretele şi autoturismul au fost reţinute în vederea confiscării.

Sursă foto: ANAF-Direcţia Naţională a Vămilor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii