Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:47 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Captură impresionantă de calcan, confiscată de poliţiştii de frontieră tulceni

ro

30 Jun, 2015 09:36 1761 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând doi bărbaţi care transportau, cu un autoturism, cantitatea de 120,45 kilograme peşte din specia calcan fără documente legale.
În data 29.06.2015, în jurul orei 23.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului P.F. Tulcea au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Nissan Primera înmatriculat în România, în care se aflau două persoane de sex masculin.
În urma controlului, în portbagaj, au fost descoperite patru sacoşe din rafie în care se afla cantitatea de 120,45 kilograme peşte din specia calcan în stare congelată pentru care conducătorul auto, cetăţeanul român S. Daniel, în vârstă de 40 de ani, nu a putut prezenta documente de provenienţă şi transport.
Bărbatul în cauză, domiciliat în municipiul Tulcea, a declarat că a cumpărat peştele din oraşul Sulina, de la câţiva pescari, cărora le-a plătit suma de 3.600 lei, fără a primi documente justificative. Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale, iar în cauză au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „transport fără documente legale a peştelui”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
În aceeaşi zi, în jurul orei 15.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Isaccea au oprit pentru control un autorism marca Hyundai, înmatriculat în România şi condus de cetăţeanul român R. MARIN, în vârstă de 60 de ani.
În portbagajul autoturismului a fost descoperită cantitatea de 90 kilograme peşte din specii diferite, pentru care bărbatul, domiciliat în municipiul Brăila, a declarat că a capturat-o în Delta Dunării, în urma practicării pescuitului sportiv, pe o perioadă de 10 zile.
Conform prevederilor art. 59, lit. d din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009, reţinerea de către o persoană a unei cantităţi mai mari de 5 kilograme peşte pentru o zi de pescuit sportiv consituie contravenţie, astfel încât poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cele 40 kilograme peşte deţinute în plus faţă de cantitatea transportată, pe care le-au predat spre valorificare unei societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale.
Bărbatului în cauză i s-a aplicat o amendă contravenţională de 600 de lei conform art. 59 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009,
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii