Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:46 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 3. OFICIAL - Constantin Ion, schimbat din funcţia de prefect al Constanţei. Adrian Nicolaescu, noul reprezentant al Guvernului în teritoriu (video)

ro

02 Mar, 2016 16:43 4833 Marime text
 
Potrivit unor surse, Constantin Ion, schimbat din funcţia de prefect al Constanţei. Claudiu Teliceanu, de la DJST ar fi fost numit în locul său, informaţia nefiind însă confirmată. Claudiu Teliceanu este şeful Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret şi membru PNL. Preşedintele Organizaţiei Judeţene , Gheorghe Dragomir, a explicat că este puţin probabil ca noul prefect al Constanţei săp fie Claudiu Teliceanu, dat fiind că acesta este membru de partid şi, mai mult, nu este funcţionar public.

Guvernul a decis, miercuri, schimbarea prefecţilor judeţelor Bacău, Constanţa, Neamţ şi Sălaj, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, la Palatul Victoria. De asemenea, au fost schimbaţi din funcţie doi subprefecţi - din Botoşani şi Bucureşti.

Constantin Ion spune că momentan nu a primit nicio informaţie în acest sens, astfel că nu a dorit să comenteze informaţia. „Eu nu ştiu nimic, decât ce am aflat de la voi (n.r. din presă)“, a explicat acesta. Constantin Ion a fost numit prefect interiamr al Constanţei în ianuarie 2015.

UPDATE. Claudiu Teliceanu, directorul DJST, a declarat pentru ZIUA de Constanţa că nu poate confirma încă informaţia potrivit căreia a fost numit prefect al Constanţei. „Nu pot să confirm acest lucru, nu am nicio certidune în acest sens, dar nici nu pot exclude această posibilitate. Momentan nu am primit niciun doceumnt oficial. În momentul acesta nu pot să confirm această informaţie pentru că nici nu ştiu dacă s-a terminat şedinţa de Guvern“, a declarat Claudiu Teliceanu pentru ZIUA de Constanţa.

UPDATE 2: purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu,​ a explicat că noii prefecţi numiţi sunt experţi guvernamentali, care cunosc judeţele înc are au fost numiţi. potrivit unor surse, la Constanţa noul prefect este Adrain Nicolaescu. Acesta a ami fost subprefect al Comnstanţei, numit, în 2013, inspector guvernamental in cadrul Secretariatului General al Guvernului Ponta. 

Prin Hotararea de Guvern nr. 22/2005, semnată de premierul de atunci, Călin Popescu Tăriceanu, era desemnat noul subprefect al judeţului Constanţa, Adrian Nicolaescu. La ceremonia de numire au fost atunci prezenţi  membri ai PD, partid din care Nicolaescu făcea atunci parte.

UPDATE 3: Guvernul României a trimnis, oficial, numele noului prefect al Constanţei. Prin Hotărâri adoptate în ședința de astăzi, Guvernul a decis eliberarea din funcție a lui  ConstantinIon , prefect al județului Constanța.
Totodată, Guvernul a aplicat principiul mobilității pentru numirea din funcțiile publice de inspector guvernamental în funcțiile publice de prefect, rămase libere, astfeşl că la Constanţa a fost numit Adrian Viorel Nicolaescu. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii