Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:01 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizia, publicată în Monitorul Oficial Georgeta Bumbac, Ion Laurenţiu Voicu şi Cheţa Voicu, numiți administratori provizorii în CA al CN ACN Constanța SA

ro

25 Mar, 2024 12:07 728 Marime text
  • Acţionarii Companie Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile SA Constanţa au fost convocați în ședință ordinară pe data de 08/09.02.2024.
  • Cu majoritate de voturi s-a decis prelungirea duratei contractului de mandat încheiat cu Constantin Gabriel Bunduc, administrator provizoriu, cu două luni, până la data de 22.04.2024 inclusiv. Georgeta Bumbac, Ion Laurenţiu Voicu şi Cheţa Voicu, numiți administratori provizorii în CA al CN ACN SA.
  • Remuneraţia administratorilor provizorii numiţi va fi formată dintr-o indemnizaţie lunară de 12.212 lei brut.
 
Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor de la Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile SA Constanţa (CN ACN SA), întrunită în şedinţa convocată în data de 08/09.02.2024, a apobat mai multe decizii importante.
 
Cu majoritate de voturi s-a decis prelungirea duratei contractului de mandat încheiat cu Constantin Gabriel Bunduc, administrator provizoriu, cu 2 (două) luni, până la data de 22.04.2024 inclusiv.

De asemenea, s-a aproba forma şi conţinutul actului adiţional la contractul de mandat care urmează să se semneze cu administratorul provizoriu. Reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii în Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor CN ACN  SA au fost mandatați să semneze în numele acţionarului actul adiţional la contractul de mandat cu administratorul provizoriu.

Directorul general al societăţii a fost mandatat să îndeplinească toate formalităţile cerute de lege pentru înregistrarea şi asigurarea opozabilităţii către terţe persoane a hotărârilor adoptate de Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor. Directorul General va putea delega altor persoane competente mandatul cu privire la îndeplinirea formalităţilor menţionate mai sus. Deciziile au fost publicate în Monitorul Oficial partea a IV-a cu numărul 1422 din data de 21 martie 2024.
 
Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor de la Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile SA Constanţa (CN A.C.N. - S.A.), întrunită în şedinţa convocată în data de 08/09.02.2024 a luat act de încetarea de drept a mandatelor administratorilor provizorii Georgeta Bumbac, Ion Laurenţiu Voicu şi Voicu Cheta prin ajungerea la termen, la data de 12.02.2024. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial partea a IV-a cu numărul 1422 din data de 21 martie 2024.
 
 

Remuneraţia administratorilor provizorii numiţi, formată dintr-o indemnizaţie lunară de 12.212 lei brut

 
 
Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor de la Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile SA Constanţa (CN ACN SA), întrunită în şedinţa convocată în data de 08/09.02.2024 a apobat mai multe hotărâri. Astfel Georget Bumbac, Ion - Laurenţiu Voicu şi Cheţa Voicu au fost numiți, începând cu data de 12.02.2024, în funcţia de administratori provizorii în Consiliul de administraţie al CN ACN  SA, pentru o perioadă de 5 luni, dar nu mai târziu de data finalizării selecţiei în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 109/2011, cu modificările şi completările ulterioare.
 
Remuneraţia administratorilor provizorii numiţi va fi formată dintr-o indemnizaţie fixă lunară în cuantum de 12.212 lei brut, numai dacă cuantumul acesteia nu depăşeşte de 3 ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate, la nivel de clasă, conform clasificaţiei activităţilor din economia naţională, comunicat de Institutul Naţional de Statistică anterior numirii, precum şi cu încadrarea în prevederile bugetare aprobate la nivelul companiei.
 
De asemenea, s-a aprobat forma şi conţinutul contractului de mandat şi a actului adiţional la contractul de mandat care urmează să se semneze cu administratorii provizorii.

Reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii în Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor CN ACN SA au fost mandatați să semneze în numele acţionarului contractele de mandat şi actul adiţional la contractul de mandat cu administratorii provizorii.

Directorul general al societăţii a fost mandatat să îndeplinească toate formalităţile cerute de lege pentru înregistrarea şi asigurarea opozabilităţii către terţe persoane a hotărârilor adoptate de Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor. Directorul General va putea delega altor persoane competente mandatul cu privire la îndeplinirea formalităţilor menţionate mai sus. Deciziile au fost publicate în Monitorul Oficial partea a IV-a cu numărul 1422 din data de 21 martie 2024.
 
 

Despre Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile SA


Compania a fost fondată în anul 1998, are sediul social pe strada Ecluzei, Nr. 1, Agigea, Județul Constanța și desfășoară activități  de servicii anexe transportului pe apă.

Statul Român este acționar cu 80% din capitalul social, iar Fondul Proprietatea SA, acționar cu 20% din capitalul social. Administratorii CN ACN SA sunt: Bumbac Georgeta, Bunduc Constantin-Gabriel,  Cheta Voicu, Mihai Constantin, Rusu Petrica Lucian, Togănel Cristina Mara și Voicu Ion-Laurențiu.

În anul 2022, compania cu 404 salariați a declarat o cifră de afaceri de 68.951.490 lei și un profit de 4.070.374 lei.

Fondul Proprietatea SA mai este acționar în: Romaero SA,  ALCOM SA,  Romplumb SA, Simtex SA, Salubriserv SA, Comsig SA,  Compania Națională "Administrația Porturilor Maritime" SA, Societatea Națională "Aeroportul Internațtional Timișoara-Traian Vuia", Societatea Națională "Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu-Constanța" SA, Compania Naționala Administrația Porturilor Dunării Maritime SA, Societatea Naționala Plafar SA, Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Fluviale SA, Zirom SA, Societatea Natională a Sării SA, World Trade Hotel SA, Compania Națională "Aeroporturi București" SA, Societatea Complexul Energetic Oltenia SA, World Trade Center București SA,  Compania Națională Poșta Română SA, Societatea Electrocentrale Craiova SA,  Big Trade SA.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Cumpărări directe Constanța: Eco Terra Proiect SRL va actualiza documentația necesară reabilitării taluzului afectat de alunecarea de teren din zona Cumpăna (DOCUMENT)

Licitații Constanța: Firmele Transguard Security SRL și X Guard Security System asigură paza obiectivelor CN ACN SA (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii