Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:00 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj pe tema câinilor maidanezi, la Constanţa

ro

17 Jun, 2013 13:57 2706 Marime text
Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat că va demara un sondaj de opinie pe tema câinilor maidanezi din municipiu, în sensul în care constănţenii să fie întrebaţi dacă aceştia trebuie omorâţi sau nu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Adi Licu 04 Sep, 2013 20:44 Singura solutie este eutanasierea. Cine vrea sa aibe un caine sa-l ia acasa si sa raspunda (penal) pentru el. Sa nu uitam de cetateanul japonez omorat de maidanezi! Ar trebui ca lumea sa iasa in strada si sa ceara eutanasierea cainilor care sunt mai nocivi si mai periculosi decat proiectul Rosia Montana.
  • poenar-ciochina elena 23 Jun, 2013 14:06 poate nu stiti ,domnule sef , dar in Constanta ,maidanezii s-au omorat dintotdeauan si fara sondaj ,asta se face la ecarisaj ,se ucid in masa , oare noi nu stim ,cata mizerie ,cat circ ,pana cand .Pe masa domnuluiviceprimar se afla proiect de sterilizare cu ajutorul ONG-urilor , nu s-a primit nici un raspuns ,se aloca anual bani la ecarisaj pentru ucidere , unde sunt banii ,fratilor ,rusine sa va fie , se pot castra caiini , sunt atatea cabinete care ne ajuta sa castram ,de ce nu acceptati binele , lasati-ne sa-i castram si vafi bine , sunt zone unde s-a facut asat si nu mai sunt cateii necastrati , si nici nu vin altii noi solutia este sterilizarea nu uciderea domnule Primar al orasului Constanta , om cu suflet renumit care face numai bine
  • elena 22 Jun, 2013 19:10 eutanasiati mai intai vagabonzi,caini nu fac nimic,nu stau la colt sa dea in cap,nu cersesc,daca vreti scaderea nr.sterilizare
  • athena 22 Jun, 2013 18:34 Este total inoportun si ilegal acest sondaj pe care doreste acest primar sa il faca! Ilegal intrucat exista o lege nationala care prevaleaza asupra tuturor hotararilor de consiliu iar aceste lege interzice expres uciderea cainilor comunitari. Solutia o reprezinta sterilizarea, returnarea in teritoriu precum si santionarea drastic a detinatorilor care isi abandoneaza proprii caini pe strazi. Uciderea cand era legala in aceasta tara nu a eliminat cainii de pe strazi. Nicaieri omorararea lor nu a rezolvat problema. Ca sa fie tinuti in adaposturi este iar o solutie proasta intrucat cainii acolo vor muri de foame intrucat angajatii fura mancarea pt caini si o vand. In aceasta tara singura solutie o reprezinta sterilizarea si returnarea in teritoriu!
  • Dan 22 Jun, 2013 04:56 @liv La punctul 6 n-ai dreptate. Nicaieri in lume nu se returneaza cainii in teritoriu dupa ce au fost tinuti in adapost. Asta nu e decat o alta forma de abandon. Sunt fie adoptati, fie luati de catre ONG-urile locale in adaposturi no-kill, fie eutanasiati. Tarile care practica returnarea in strada (India, Romania, Bulgaria samd) au avut si o sa aiba in continuare probleme cu maidanezii - fiindca asta nu reprezinta o metoda eficienta de gestionare a lor.
  • fara nume 21 Jun, 2013 21:41 ONGurile de protectia animalelor reprezinta interfata dintre societatea civila si autoritatile statului, ele monitorizeaza aplicarea legilor in teritoriu si denunta abuzurile sau incalcarile legii. Aceste OMGuri- NU SUNT PLATITE DIN BANI PUBLICI- ele se autofinanteaza din cotizatiile membrilor, sunt foarte modeste, nu au bani, nu au adaposturi, nu au masini, doar vreo 2 ONGuri din tara au avut noroc de sposorizari private externa si chiar si-au facut treaba, fata de autoritati, care nu au facut nimic ( vezi cazul cailor de la Letea, cine a facut blocada camioanelor pe drum, alertand Politia, nu Vier-Pfoten"- un ONG.
  • liv 21 Jun, 2013 21:34 1.Eutanasia este un act medical individual si doar pentru boli incurabile sau scurtarea suferitei unui animale, euthanasia in masa se numeste exterminare, crima- Ilegal si immoral. 2.Problema cainilor fara stapan este intretinuta de lipsa unei legi coerente si a unor edili care primesc bani bugetari ca sa nu faca nimic...sau eventual "casapirea gratuita". 3.In strainatate, toate animalele de companie , sunt inregistrate si microcipate, vaccinate, cu carnet de sanatate, cine abandoneaza, plateste amenda mare- de aceeia nu sunt animaele strazii, ca exista responsabilizare prin lege si chiar se aplica. 4.Problema nu este complicate dar trebuie ca autoritatile in baza legii( care zace in Parlament), sa puna osul la munca- adica sa faca ce era normal acum 20 ani- inregistrarea tuturor animalelor de companie si contunuarea sterilizarii atat in mediul urban cat si rural. 5.Cainii comunitari, nu trebuie inchisi pe viata in adaposturile publice, ca este nu numai costisitor dar si inuman, exista trauma captivitatii prelungite, dara Romania ar fii avut 50 caini pe strada, erau mai usor de plasat, dar asa.... 6 Nicaieri in lume adaposturile publice nu sunt azile ci doar de transit, unde se sterilizeaza, vaccineaza antirabic si se microcipeaza- apoi returnati in teritoriu- 7.Adoptiile sunt o utopie in Romania, iubitorii de animale au propriile animale de companie acasa si nimeni nu-si transforma casa in adapost de animale. 8. Daca va exista o strategie nationala si se va actiona rational, in cativa ani, putem rezolva , prin sterilizari successive, nu se mai mai naste alte generatii iar cele actuale vor disparea natural. 9.Cine vrea ca rezolvarea sa fie maine, este lipsit de logica si précis se gandeste doar la exterminare- se poate duce oriunde exista regim nedemocratic, vestea buna e ca numarul celor care vor uciderea este infim, desi ei sunt mai vocali.
  • maxx 21 Jun, 2013 10:19 @dumitrache, dar ai calculat vreodata cati bani se duc lunar la ONG-ri?? cati bani se dau lunat pe vaccinuri?, sa nu zic cat valoreaza psihicul disturl al copiilor mushcati?? sau viata celor care sunt omorati de caini?? aia din banu cui se duc ?? din al meu si al tau domnule dumitrache. iar daca dam un mil de euro intrun an si omoara toti cainii de pe strazi anul viitor cu 50.000 de euro vom putea tine strazile curate, si sigure. eu sunt PRO ba chiar ma ofer sa ii ajut daca am cum, pacat ca nu sunt din constanta....
  • Octavia I. 19 Jun, 2013 18:11 Maidanezii nu trebuie omorati! Ci doar castrati.
  • Casandra 18 Jun, 2013 20:30 HELLO, musiu primar...este ILEGAL sa omori cainii PLUS, prin COnstitutie vor fi ilegale si relele tratamente asupra animalelor...
  • pastaie 18 Jun, 2013 11:55 este ilegal sa omori cainii, si mazare radu ar tb sa stie acest lucru! Un sondaj masluit sau nereprezentativ nu poate sa tina loc legii in vigoare.
  • gogu 18 Jun, 2013 11:04 Ce om normal la ca ESTE DE ACORD CU OMORAREA CAINILOR?! Ce om normal la cap pricepe ca "eutanasie" nu inseamna nici pe departe ceea ce face el (prin ecarisajul lui) si acum?! Cretinii care inca mai sunt de acord cu omorarea oricarui suflet, indiferent daca-i om sau animal, credeti ca se pot numi "crestini"?! Da?! Atunci priviti-va-n oglinda! NU asa arata un crestin !!!!!!!
  • Dumitrache 18 Jun, 2013 10:05 "Ce s-a incercat, ce n-a reusit Eutanasierea. Cu fiecare patruped scos din mediul sau pentru a fi eutanasiat, resursele consumate de acesta se impart catre ceilalti. Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii Institutului National de Cercetare, Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie ,,Cantacuzino", in 2010, daca, inainte de demararea eutanasierii, din cinci pui nou-nascuti reuseau sa supravietuiasca numai doi, dupa operatiune sansele celorlalti trei sporesc in mod egal. Dat fiind numarul total de caini vagabonzi din Bucuresti, ar fi nevoie de cel putin 25 de echipe de cate doi oameni si tot atatia tehnicieni veterinari si echipe de transport pentru a cara trupurile cainilor eutanasiati. Chiar si la nivel minim, salariile unei astfel de desfasurari de forte ar depasi 1.000.000 de euro anual." Daca aveti decenta si bunul-simt sa cititi tot articolul,cei care considera ca sunt eficiente solutiile extreme propuse de cei care le emit(si ma refer in mod deosebit la guvernantii nostri avizi de voturile dumneavoastra), vor observa ca este o noua sursa de bani care ne pot fi scosi din buzunare cu acordul nostru. Deci reveniti-va si ganditi cu creierul vostru(cei care au cu ce, desigur, ca de unde nu e nici Dumnezeu nu are ce sa faca) si nu va mai lasati manipulati, sau ma exact, incepeti sa fiti responsabili de afirmatiile pe care le faceti.
  • www.maidanezii.blogspot.ro 17 Jun, 2013 20:27 Eutnasiati in masa toti maidanezii
  • suciu valentina 17 Jun, 2013 14:31 sunt de acord cu strangerea cainilor intr-un loc unde sa cotizam cu totii ingrijirea lor, nu asa cum cei marcati ca fiind castrati au catei si sunt gestante............