Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:25 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sindicatul Liber al Navigatorilor. Primul sindicat înregistrat în județul Constanța. Cine îl conduce? Pe cine reprezintă

ro

15 Aug, 2016 00:06 5348 Marime text

Potrivit paginii proprii de internet Sindicatul Liber al Navigatorilor din Flota Maritimă Comercială (SLN) este organizația profesională reprezentativă, la nivel național a navigatorilor maritimi din România.
 
A luat ființă la data de 26.12.1989 în urma adunării spontane a navigatorilor din Portul Constanța și s-a înregistrat cu personalitate juridică la 1 ianuarie 1990, la Judecătoria Constanța, fiind primul sindicat din județ.
Încă de la inființare a fost sindicatul reprezentativ al IEFM Navrom Constanța și mai apoi reprezentativ la CNM Romline SA Constanța și CNM Petromin SA Constanța.
Ulterior a devenit reprezentativ și pentru companiile cu management privat românesc și strîin.
 In anul 1991 SLN s-a afiliat la Federația Internaționala a Transportatorilor – ITF, cu sediul la Londra, obținând recunoaștere internațională.
Din anul 1996, SLN împreună cu ITF, a înființat Inspectoratul ITF din România iar în anul 1999 SLN a înființat Fundația pentru Protecția Marinarilor de Pretutindeni, creind astfel servicii pentru marinarii străini care vin cu navele în porturi românești.
În memoria navigatorilor căzuti la datorie sau dispăruți pe mare, SLN a contribuit decisiv la ctitorirea Catedralei Navigatorilor, din Cartierul Kilometrul 5, din Constanța, aceasta fiind prima biserică începută și terminata după anul 1990.
Are peste 6.000 de membri înregistrați din companiile de navigație românești și cele mai mari companii de navigatie din strainatate.
SLN are un comitet executiv care asigură conducerea format din Adrian Mihălcoiu-președinte, Aurel Stoica-secretar executiv si Costică Stici-vicepreședinte.
 
Mai citește și /diverse/stiri-calde/ziua-marinei-2016-muzica-militara-a-fortelor-navale-ei-ne-incanta-urechile-si-ochii-stiti-numele-celor-din-fanfara-marinei-602860.html
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii