Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:46 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii Constanţa şi Tulcea efectuează misiuni de prevenire a intrării ilegale în România a grupurilor de migranţi

ro

13 Apr, 2016 11:26 1751 Marime text
 
În aceasta perioada, poliţiştii de frontieră, sprijiniţi în cadrul acţiunilor de cooperare de jandarmii din cadrul Grupării Mobile Constanţa, IJJ Constanţa şi Tulcea, desfasoara în zonele de competenţă - punctele de trecere a frontierei cu specific rutier din judeţul Constanţa, precum şi în zona de frontieră din judeţele Constanţa şi Tulcea - misiuni specifice de securizare a frontierei externe, în zona de responsabilitate a Gărzii de Coastă, care au ca scop prevenirea intrării ilegale în România a unor posibile grupuri de migranţi, precum şi pentru asigurarea ordinii publice şi a creşterii gradului de siguranţă a cetăţeanului.
 
Până în prezent au fost întreprinse un număr de 26 de misiuni în comun, urmând ca in perioada urmatoare acestea sa se deruleze in continuare in baza planului de cooperare.
 
Garda de Coastă va dispune în continuare toate măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru asigurarea unui control operativ atât în punctele de trecere a frontierei de stat, cât şi la „frontiera verde şi albastră”.
 
Astfel, în situaţia în care se vor înregistra valori crescute ale traficului prin PTF - uri, conducerea Gărzii de Coastă va dispune măsuri de suplimentare a personalului care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi de creştere a numărului arterelor de control din punctele de frontieră.
 
Totodată, militarii din cadrul Jandarmeriei Române vor acorda sprijin poliţiştilor de frontieră în funcţie de situaţiile care apar pe timpul executării misiunilor specifice.
 
Garda de Coastă va continua să întreprindă măsuri ferme în toate zonele de competenţă, respectiv va continua cooperarea inter-instituţională cu unităţile de jandarmi din judeţele Constanţa şi Tulcea, pentru combaterea eficientă a infracţionalităţii transfrontaliere.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii