Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:18 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şapte cetățeni străini care au trecut ilegal frontiera de stat, descoperiți de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă

ro

30 Dec, 2023 11:00 715 Marime text

  • Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în urma unor activități informativ-operative specifice, și cu ajutorul uneia dintre dronele de supraveghere folosite în zona de frontieră, au descoperit, în zona localitaţii Bugeac şapte cetățeni străini care au trecut ilegal frontiera în România din Republica Bulgaria. 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în urma unor activități informativ-operative specifice, și cu ajutorul uneia dintre dronele de supraveghere folosite în zona de frontieră, au descoperit, în zona localitaţii Bugeac şapte cetățeni străini care au trecut ilegal frontiera în România din Republica Bulgaria, transmite un comunicat din partea Gărzii de Coastă. 
 
Astfel, în data de 29 decembrie 2023, în jurul orei 17.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov au depistat cele şapte persoane care nu îşi justificau prezenţa în zonă şi nu vorbeau limba română. Acestea au precizat că sunt cetățeni sirieni şi un palestinian și nu posedă documente de identitate.
 
Persoanele au fost conduse la sediul instituției pentru efectuarea de verificări suplimentare, iar în urma cercetărilor a rezultat faptul că au trecut fraudulos frontiera de stat a României dinspre Bulgaria.
 
Polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat şi pentru identificarea și implicarea fiecărei persoane în săvârșirea infracțiunii.
 
La activitățile de depistare a persoanelor cercetate s-a beneficiat de sprijin din partea polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Poliția de Frontieră: Zeci de fapte ilegale constatate de polițiștii de frontieră în ultimele 24 de ore
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii