Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:09 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

​Un transport uriaş de încălţăminte susceptibil contrafăcută, în valoare de peste 6,4 milioane de euro, descoperit de poliţiştii de frontieră în Portul Constanţa (VIDEO)

ro

13 Sep, 2023 11:13 887 Marime text
Sursă foto: Garda de Coastă
  • Un nou transport de încălţăminte contrafăcută, purtând denumirea unui brand de lux cunoscut, a fost descoperit de poliţiştii de frontieră în Portul Constanţa. 
  • Valoarea mărfurilor confiscate este de peste 6,4 milioane de euro.

Un nou transport de încălţăminte contrafăcută, purtând denumirea unui brand de lux cunoscut, a fost descoperit de poliţiştii de frontieră în Portul Constanţa. Valoarea mărfurilor confiscate este de peste 6,4 milioane de euro, transmite un comunicat din partea Gărzii de Coastă.

Astfel, în data de 12 septembrie 2023, în Portul Constanta, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal Constanța, au efectuat un control fizic la rampele de containere, unde în interiorul unui container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială cu sediul în municipiul București, au descoperit 13.496 perechi încălțăminte sport purtând semnul figurativ al unui brand internaţional de lux.

Bunurile susceptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală au fost estimate la valoarea de 6.478.080 euro şi, conform atribuţiilor legale, au fost ridicate de către autoritatea vamală și lăsate în custodia declarantului vamal.

În cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marca identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Acesta este al doilea caz similar, după ce, cu o zi înainte, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă identificaseră tot într-un container sosit din China, peste 2600 perechi de încălţăminte tip sport, purtând denumirea aceluiaşi brand de lux, susceptibile de a fi contrafăcute. În mod identic, bunurile ar fi trebuit să ajungă la o societate comercială din Bucureşti.

Şi în acest caz, întreaga cantitate a fost ridicată de către autoritatea vamală, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută şi pedepsită de art. 102, alin. 1, lit. b din Legea nr. 84/1998 privind mărfurile şi indicaţiile geografice, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Captură impresionantă în Portul Constanţa Sud. Bunuri contrafăcute de peste 6,5 milioane de lei, confiscate (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii