Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:55 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Operațiunea ”Foc de Artificii”. Zeci de kilograme de articole pirotehnice, confiscate. Ce sancțiuni au aplicat polițiștii

ro

03 Dec, 2017 19:18 1741 Marime text
Poliția Română desfășoară acţiunea ”Foc de Artificii”, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice.

În prima săptămână a acțiunii, polițiștii au constatat 26 de infracţiuni, au aplicat 5 sancțiuni contravenționale, au confiscat aproape 90 de kilograme de articole pirotehnice și au retras 11 autorizații de comercializare.

Poliţia Română, prin Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, acţionează la nivel naţional, în perioada 21 noiembrie 2017 – 5 ianuarie 2018, pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

Astfel, în prima săptămână a acțiunii, respectiv în perioada 21 – 28 noiembrie a.c., polițiștii au efectuat 120 de acţiuni și controale în complexe, pieţe şi alte obiective și au verificat activitatea a 75 de persoane fizice şi juridice autorizate să deruleze operațiuni cu articole pirotehnice.

De asemenea, au constatat 26 de infracţiuni și au depistat 21 de persoane fizice şi juridice neautorizate, față de 24 de persoane fiind efectuate cercetări în cauze penale.

Totodată, au fost confiscate 87,22 kg. de articole pirotehnice, în valoare de 6.396 de lei și au fost retrase 11 autorizații, fiind aplicate 5 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.502 lei.

O atenție deosebită a fost acordată deținerii și mânuirii de articole pirotehnice de către copii și tineri. Pentru prevenirea evenimentelor negative în care aceștia ar putea fi implicați, polițiștii au desfășurat 91 de activități de informare în școlile din țară
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii