Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:10 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clujul sărbătorește Ziua Unirii cu concerte și foc de artificii

ro

23 Jan, 2024 21:24 761 Marime text




 
  • Primarul municipiului Cluj-Napoca îi invită pe clujeni să sărbătorească împreună Ziua Unirii Principatelor Române, 24 ianuarie, printr-o serie de manifestări, printre care concerte şi un foc de artificii, potrivit Agerpres.

„Vă invităm la evenimentele Zilei de 24 Ianuarie! Clujul sărbătoreşte 165 ani de la Unirea Principatelor Române. Este foarte important acest moment în istoria neamului românesc pentru că, după secole, românii din toate provinciile istorice au văzut că există un nucleu de stat românesc la care se pot raporta şi pot avea viitor. Românii au ştiut din acel moment că Unirea nu este doar un vis, nu este doar o aspiraţie, ci o realitate", a arătat Emil Boc pe reţelele de socializare.


Programul zilei de 24 ianuarie cuprinde o ceremonie religioasă şi militară în zona bustului domnitorului Al. I. Cuza din faţa Instituţiei Prefectului.

De la ora 14 urmează un regal folcloric, cu Mariana Gabrian Sfechiş, Adriana Irimieş, Ansamblul folcloric Cununa Apusenilor, Florina Trif, Narcisa şi Ana Georgeta Balla, Ansamblul folcloric Crăişorul, Clubul vedetelor - Muguri de folclor, Oana Bozga-Pintea, Maria Golban Şomlea, Lucia Potra, Amalia Chiper, Cristian Totpati, Mihaela Grindean, Ansamblul folcloric Mugurelul, Valeria şi Traian Ilea, Sava Negrean Brudaşcu, Aurel Tămaş - acompaniază Orchestra Regal Transilvan.

Seara include un concert Hara, de la ora 19.00, iar de la ora 20.00 este programat un spectacol de artificii în Piaţa Unirii.
 
 
 Citește și
Forțele Navale Române, la ceremoniile dedicate sărbătoririi Zilei Unirii Principatelor Române
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii