Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:08 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comercianții ilegali de articole pirotehnice, în atenția Poliției!

ro

16 Dec, 2023 15:10 625 Marime text
foto cu rol ilustrativ: GMJ ConstantaÎn perioada 25 septembrie 2023 – 5 ianuarie 2024, polițiștii desfășoară acţiunea naţională „PIROTEHNIC”, pentru prevenirea, constatarea şi combaterea evenimentelor cauzate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, transferul, depozitarea şi utilizarea articolelor pirotehnice, de către persoanele fizice şi juridice, cu precădere în perioada sărbătorilor de iarnă.

Acțiunea este structurată pe două faze. Prima fază a început la data de 25 septembrie 2023, fiind finalizată, la data de 13 noiembrie 2023, iar a doua fază se derulează, în perioada, 14 noiembrie 2023 – 5 ianuarie 2024. În cadrul primei faze a acțiunii, au fost verificate toate societăţile comerciale autorizate, care desfăşoară operaţiuni cu articole pirotehnice, în special cele care efectuează importuri/transferuri, în vederea recomercializării către terțe persoane juridice, sub aspectul respectării regimului legal al acestor produse, transmit polițiștii suceveni. 

În cadrul celei de-a doua faze, acțiunile sunt concentrate în special pe prevenirea și combaterea incidentelor nedorite pe fondul comercilizării și utilizării neutorizate a produselor pirotehnice în contextul Sărbătorilor de Iarnă 2023/2024.

În cursul zilei de ieri, în cadrul unei acțiuni organizate pe raza orașului Gura Humorului, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanței Periculoase au identificat trei comercianți care vindeau fără respectarea prevederilor legale obiecte pirotehnice, fiind întocmite trei dosare de cercetare penală, a mai punctat sursa citată. 

În cursul zilei de ieri, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice și cei din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase – IPJ Suceava, au desfășurat o acțiune cu efective sporite pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite din sfera traficului cu produse accizabile, a comerţului neautorizat de materiale pirotehnice, precum şi a schimbului ilegal de valută. În cadrul acțiunii au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 20.000 lei și au fost confiscate 828 Kg articole pirotehnice deținute și comercializate ilegal.


Citește și:

Știri ConstanțaComerțul ilegal cu articole pirotehnice, în atenția Poliției
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii