Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă anchetă penală cu privire la conturile campaniei electorale a lui Sarkozy

ro

07 Oct, 2014 08:16 1770 Marime text
Justiția franceză a deschis luni o nouă anchetă penală legată de conturile campaniei electorale din 2012 a lui Nicolas Sarkozy, care ar putea influența revenirea în politică a fostului președinte de dreapta, comentează AFP, potrivit Agerpres.

Astfel că, nouă anchetă vine în contextul în care Nicolas Sarkozy anunţase luna trecută revenirea pe scena politică şi dorinţa de a prelua conducerea UMP.

Parchetul Parisului a demarat o informare judiciară pentru 'abuz de încredere', 'complicitate' și 'tăinuire' cu privire la plăți presupuse a fi nejustificate făcute de partidul de dreapta UMP în contul penalităților aplicate lui Nicolas Sarkozy după invalidarea conturilor campaniei sale prezidențiale din 2012, a anunțat o sursă judiciară, mai notează Agerpres.

Consiliul constituțional invalidase conturile campaniei lui Nicolas Sarkozy pentru depășirea plafonului cheltuielilor autorizate de lege (22,5 milioane de euro) și îi aplicase o amendă de 400.000 de euro. Aceasta ar fi trebuit să fie achitată de candidat personal, dar ea a fost asumată de UMP, care a lansat simpatizanților un apel la donații.

O plângere a noii conduceri a UMP a dus la deschiderea unei anchete preliminare.

Aceasta este a treia anchetă legată direct de campania fostului președinte, învins de Francois Hollande, după scandalul Bygmalion (al facturilor false).

În afacerea Bygmalion, nume dat de societatea care s-a ocupat de organizarea mitingurilor campaniei președintelui-candidat, o sursă judiciară a indicat luni că acest grup emisese facturi false pentru UMP înaintea campaniei din 2012. Parchetul Parisului a extins săptămâna trecută perioada pe care o anchetează magistrații, a adăugat această sursă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii