Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:57 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nava Contraamiral Eustaţiu Sebastian a plecat în misiune

ro

09 Aug, 2011 00:58 1141 Marime text
Corveta "Contraamiral Eustaţiu Sebastian" a plecat, astăzi, din portul Mangalia pentru a participa la prima fază a celei de-a 11-a activări a Grupului de Cooperare Navală - BLACKSEAFOR (BSF).
Nava, comandată de căpitan-comandorul Cornel Tănăsescu, are la bord 90 de militari şi va participa la această activare a grupării în perioada 10-29 august, în Marea Neagră.
La această iniţiativă de cooperare regională mai participă navele RFS Tsesar Kunikov (Federaţia Rusă), TCG Yildirim (Turcia), UPS Cherkasy (Ucraina) şi BGS Priboy (Bulgaria).
Programul activării va cuprinde, între 10 şi 15 august, ceremonialul de schimbare a comenzii Grupării BLACKSEAFOR, între reprezentanţii României şi ai Federaţiei Ruse, care se va desfăşura în baza navală din Novorosiisk, precum şi vizite în porturile Trabzon (Turcia) şi Varna (Bulgaria).
Acţiunile pe mare vor viza, potrivit unor scenarii fictive, căutarea şi salvarea pe mare, apărarea comună împotriva atacurilor aeriene şi ale navelor de suprafaţă, lupta împotriva minelor, inspecţii ale unor nave suspecte, supravegherea, recunoaşterea şi raportarea situaţiei navale, interogarea navelor comerciale în vederea identificării acestora, precum şi misiuni de interdicţie maritimă.
***
Gruparea BLACKSEAFOR este concepută ca o forţă care acţionează la "chemare" şi este activată de două ori pe an pentru a desfăşura exerciţii navale în comun. Comanda Grupării este asigurată, în conformitate cu protocolul de înfiinţare, succesiv de cele şase state riverane Mării Negre care participă cu forţe: Bulgaria, Georgia, România, Federaţia Rusă, Ucraina şi Turcia. Informaţii suplimentare referitoare la Grupul de Cooperare Navală în Marea Neagră, BLACKSEAFOR, pot fi obţinute vizitând pagina de Internet www.blackseafor.org.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii