Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:47 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI la datorie pentru asigurarea liniștii și siguranței în perioada minivacanței!

ro

20 Jan, 2017 14:10 1546 Marime text
 

Ministerul Afacerilor Interne a luat măsuri suplimentare pentru asigurarea unui climat de ordine, liniște și siguranță publică în timpul minivacanței ocazionate de Ziua Unirii Principatelor Române.
 
În zilele de 23 – 24 ianuarie a.c.,  în 34 de județe și în Municipiul București vor fi organizate 70 de evenimente publice la care sunt așteptați să participe peste 40 de mii de persoane. Pentru buna desfășurare a acestor manifestări vor fi mobilizați aproape 2.000 de polițiști și jandarmi.
 
Zilnic, aproximativ 8.000 de polițiști, peste efectivul suplimentar, vor fi la datorie pentru a preveni și combate săvârșirea de fapte antisociale, acordând o atenție deosebită manifestărilor publice la care se preconizează un număr mare de participanți.
 
Totodată, peste 2.000 de polițiștii rutieri vor acționa pe principalele artere rutiere pentru fluidizarea traficului și prevenirea accidentelor rutiere grave.
 
Având în vedere că în aceste zile se preconizează creșterea valorilor de trafic, mai ales pe drumurile care converg către zonele turistice, recomandăm cetățenilor să manifeste o atitudine prudentă la volan, prin adaptarea vitezei la condiţiile meteorologice şi a celor din trafic.
 
Pentru paza obiectivelor și pentru alte acțiuni de ordine publică, sunt zilnic la datorie aproape 4.000 de jandarmi, iar în stațiunile montane sunt pregătiți să intervină în sprijinul turiștilor peste 600 de jandarmi montani.
 
În aceste zile, la nivel național 5.000 de pompieri vor lua toate măsurile pentru asigurarea unui răspuns operativ în situația producerii unor situații de urgență, fiind mobilizate echipaje de intervenție suplimentare pe durata desfășurării manifestărilor cu public numeros.
 
Intervenția medicală de urgență va fi asigurată, în medie zilnic, de 286 autospeciale SMURD, la care se adaugă 750 de ambulanțe, toate aflându-se sub coordonarea operativă a Departamentului pentru Situații de Urgență.
 
Inspectoratul General de Aviație are pregătite 12 elicoptere și un avion pentru intervenții în caz de urgențe medicale și acordarea de sprijin aerian celorlalte structuri ale ministerului care desfășoară misiuni operative.
 
Pentru monitorizarea situațiilor de risc pentru populație și coordonarea acțiunilor structurilor MAI, la nivelul ministerului, în toată această perioadă, va fi activat Centrul Național de Conducere Integrată.  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii