Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:00 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 4. Promisiunea şefei DNA Laura Codruţa Kovesi, despre demisiile lui Mihai Răzvan Ungureanu şi Gabriel Oprea

ro

26 Sep, 2016 21:14 2435 Marime text
Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, aduce lămuriri despre anchetele DNA. De asemenea, face precizări despre cele mai importante subiecte ale zilei.

Prezentă la această oră la o emisiune televizată, Kovesi a declarat că nu ştie de ce a demisionat Mihai Răzvan Ungureanu, şeful SIE, precizând că „DNA nu a fost în conflict cu SIE”. De asemenea, a spus că aşteaptă în continuare să primească informaţii de la SIE, pentru că aşa scrie în lege.

Următorul subiect abordat în emisiunea difuzată la TVR1 a fost demisia lui Gabriel Oprea de astăzi.


„Este prematur să discutăm despre ce vom face până această demisie nu-şi va produce efectele. Deocamdată, procedura demisiei a fost iniţiată prin ceea ce a făcut domnul Oprea astăzi. În schimb, pot să vă spun că, în situaţii similuare, s-a cerut aviz de la preşedinte”, a declarat Kovesi.


Vom reveni cu alte declaraţii.

UPDATE 4, ora 21.50

Despre atacuri

Kovesi a declarat că este obişnuită cu atacurile, însă a observat o schimbare:

„Până acum eram obişnuţi să fim atacaţi prin declaraţii publice, postări pe Facebook. Mai nou se angajează firme, companii private care sunt plătite cu bani mulţi să vină şi să intimideze.”

„Pentru noi e important feedback-ul pe care îl primim de la oamenii cinstiţi din România”, a subliniat şefa DNA.


Totodată, Kovesi a precizat că „nu există în DNA un dosar Ponta - Ghiţă – Blair”. Despre acest subiect, puteţi citi aici.

UPDATE 3, ora 21.36

Promisiunea şefei DNA

Kovesi promite că nu se va opri şi va continua anchetele. „Vă asigur că nu o să ne oprim, o să ne continuăm activitatea. Ritmul de soluţionare a dosarelor a fost un pic mai încet decât am fost obişnuiţi”, spune Kovesi, precizând că sunt procurori care au peste 100 de dosare în lucru.

„Avem procurori care participă în şedinţe de judecată, avem pe rolul instanţelor 700 de dosare. Noi am solicitat suplimentarea cu 120 de poliţişti, am primit până în prezent 40 de poliţişti (...) Pentru a putea funcţiona aşa cum ne-am dori, mai avem nevoie de 80 de poliţişti”, mai spune Kovesi.


UPDATE 2, ora 21.30

Kovesi a discutat, în cadrul emisiunii, şi despre protestele de stradă şi declaraţiile fostului preşedinte Traian Băsescu.

Despre protestele de stradă

„Orice sprijin din partea cetăţenilor cinstitţi din România pentru noi înseamnă foarte mult. Sunt convinsă că majoritatea cetăţenilor din România susţin lupta anticorupţie. (...) Am observat că atacurile împotriva DNA s-au înteţit în special din partea persoanelor anchetate. Noi suntem DNA, procurori în DNA, suntem obişnuiţi să fim atacaţi”.


Despre declaraţiile lui Traian Băsescu

„Nu intru în dialog şi nu comentez afirmaţiile denigratoare pe care le fac unele persoane în spaţiul public (n.r. Traian Băsescu). (...) Persoanele care au calităţi în dosarul în care este implicată şi Ioana Băsescu se regăsesc în comunicatul DNA.”


UPDATE 1, ora 21.20

Dosarul dosarul Votul în diaspora  

„Dosarul Votul în diaspora este blocat, anumite decizii au fost luate la nivel de ministru. Din moment ce nu mai putem să administrăm probe, dosarul este blocat”


Problema imunităţilor

Şefa DNA spune că în toate intervenţiile sale publice din ultimii ani a spus întotdeauna că un vot politic nu trebuie să blocheze justiţia.

„Ultimele cazuri ne dovedesc clar că nu trebue să existe astfel de blocaje în activitatea justiţiei. Singurii care pot decide sunt judecătorii, probele trebuie evaluate de către judecători.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii