Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:44 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul va adopta un program de reducere a arieratelor companiilor de stat. Urmează insolvențe și lichidări

ro

15 Feb, 2014 12:54 1942 Marime text
Guvernul va aproba miercuri un program de reducere a arieratelor companiilor de stat cu două miliarde de lei, inclusiv cu intrarea în insolvenţă şi lichidare a firmelor mici cu datorii istorice, au anunţat vineri premierul Victor Ponta şi ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea.

„Sunt câteva companii mici, niciuna din cele mari, care au datorii istorice şi care vor intra în insolvenţă şi, după aceea, în licihidare“, a spus Victor Ponta. Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a afirmat la rândul său că sectorul privat are de patru ori mai multe datorii la stat decât companiile de stat. Companiile de stat cu datorii nu afectează mediul concurenţial pentru că, în general, îşi desfăşoară activitatea în domenii restructurate din punct de vedere economic, a mai spus premierul.

Andrea Schaechter, şefa misiunii Fondului Monetar Internaţional (FMI) în România, a anunţat la finalul ultimei misiuni la Bucureşti, că Guvernul nu şi-a îndeplinit ţinta de reducere a arieratelor asumată pentru ultimul trimestru al anului trecut.

„Nu pot să vă dau nume de companii acum, dar sectorul transporturilor, unde discutăm de ceva vreme, este unul dintre sectoarele care contribuie cel mai mult în termeni negativi la aceste arierate. Aici sunt peste 50% din aceste arierate“, a continuat Schaechter.

Sursa: adevarul.ro
Sursă foto: legestart.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii