Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:19 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fetița din Valu, mutilată în urma unui accident rutier, este supusă zilnic intervențiilor chirurgicale

ro

04 Sep, 2016 09:26 3581 Marime text
Ștefania, micuța de 6 ani din Valu, care a fost cât pe ce să-și piardă ambele picioare după ce a fost implicată într-un oribil accident rutier, se reface cu brio, spun medicii ieșeni, citați de BZI.ro.
 

Vineri, copila a fost detubată și a putut vorbi cu mama ei. Medicii de la Spitalul pediatric Sf. Maria din Iași au supus-o mai multor intervenții chirurgicale, prima pentru a-i reatașa piciorul amputat de la coapsă. O zi mai târziu, Ștefania a ajuns din nou pe masa de operații, unde medicii au depus toate eforturile pentru a-i salva și celălalt membru inferior zdrobit, după ce micuța a fost lovită violent de remorca unui tractor.
 
Intervențiile chirurgicale au fost deosebit de complexe, spun cadrele medicale, și au durat în jur de 13 ore fiecare. Fata se află încă internată pe Secția de Terapie Intensivă a spitalului de copii, iar starea ei, deși stabilă, continuă să fie critică. Micuța a suferit multiple fracturi, printre care și una de bazin, fracturi costale, dar și un traumatism cranio-cerebral.
 
Din cauza rănilor grave, medicii sunt nevoiți s-o sedeze pe Ștefania de fiecare dată când este nevoie să-i schimbe pansamentele.
 
În plus, fata nu scapă de intervențiile chirurgicale. Medicul Radu Terinte, managerului Spitalului de copii Sf. Maria din Iași, a declarat pentru BZI.ro că  fetița va fi supusă unui lung șir de operații pentru transplant de piele și mușchi. Piciorul replantat este aproape fără piele și în multe yone este lipsit de mușchi.
 
Tot cadrele medicale spun că, deși evoluția stării de sănătate a pacientei este pozitivă, complexitatea traumatismelor pe care le-a suferit o va mai ține țintuită pe patul de spital pentru cel puțin câteva luni bune  de acum în colo.
 
Între timp, la Constanța, polițiștii de la IPJ continuă ancheta în cazul accidentului rutier în care a fost rănită fata. 

Citește și...
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii