Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După ce la AGA precedentă a fost revocat din Consiliu Frățilă cere tragerea la răspundere a lui Fercală

ro

26 Aug, 2014 19:47 2054 Marime text
Fostul arbitru de fotbal Constantin Frăţilă face o nouă încercare de a obține aprobarea Adunării Generale pentru tragerea la răspundere a preşedintelui executiv Mihai Fercală. Frățilă este unul dintre cei mai mari acţionari ai SIF3 Transilvania, însă acest lucru nu i-a fost de ajutor la AGA precedentă, când a fost revocat din funcţia de membru al Consiliului de Supraveghere.

Acționarii SIF 3 au fost convocaţi, pentru 20 octombrie la cererea lui Frățilă şi a doamnelor Maria Frăţilă şi Maria Pavel, scrie bursa.ro. Motivaţia pornirii acţiunii în răspundere împotriva lui Mihai Fercală, în opinia grupului de acţionari care au cerut convocarea, este nerespectarea formularului de procură specială şi nepublicarea listei celor 63 de acţionari care au solicitat revocarea lui Constantin Frăţilă din Consiliul de Supraveghere în cadrul A.G.O.A. din 11/12.08.2014, potrivit convocatorului transmis Bursei de Valori Bucureşti. 
 
Neînțelegerile dintre cei doi, Fercală şi Frăţilă, au reînceput, în urmă cu câteva luni, după ce fostul arbitru de fotbal şi-a dat demisia din funcţia de administrator şi preşedinte al CA de la COMCM deoarece, conform noului regulament de funcţionare al SIF Transilvania, domnia sa nu poate avea funcţii executive sau să fie membru în consiliile companiilor din portofoliul SIF5.
 
COMCM este controlată de SIF Transilvania (SIF3), cu o participaţie de 56,7%, iar Frăţilă deţine împreună cu familia 31,6% din capitalul social. În trecut, între Frăţilă şi SIF Transilvania a existat un conflict pentru controlul Scut Constanţa, societate unde COMCM are 64,0071% din capital, iar fostul arbitru din Divizia A de fotbal 32,7660%

După AGA din 11 august de la SIF Transilvania, Frăţilă şi Fercală urmează să se înfrunte şi la Adunarea Generală de la COMCM, din 7/8 septembrie. 
 
Pe ordinea de zi a Adunării de la SIF Transilvania din octombrie, Frăţilă propune și modificări ale actului constitiv. Astfel, el cere ca persoanele care au fost amendate de Autoritatea de Supraveghere Financiară să nu s emai poatp angaja în companie. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii