Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:52 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surse - percheziții la COMCM SA Constanța! Constantin Frățilă - „Nu am comentarii!“ (FOTO+VIDEO)

ro

19 Dec, 2023 14:15 3777 Marime text


La data de 18 decembrie 2023, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Constanța, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au efectuat 7 percheziții domiciliare la domiciliile a patru persoane fizice și două persoane juridice.

Conform anchetatorilor, acestea sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de proiectarea, verificarea, expertizarea, realizarea unei construcții ori executarea de modificări ale acesteia fără respectarea reglementărilor tehnice privind stabilitatea și rezistența, dacă în acest fel este pusă în pericol viața sau integritatea corporală a uneia sau mai multor persoane, înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.



„În urma probatoriului administrat, a reieșit că cele patru persoane, care ar face parte din  conducerea unei societăți comerciale, ar fi comercializat și livrat, unei alte societăți comerciale, beton fabricat în stația de betoane proprie de o calitate inferioară, prezentând împrejurarea nereală că produsul este de o calitate superioară.

În vederea inducerii în eroare a persoanei vătămate, ar fi întocmit documente însoțitoare false, respectiv facturi fiscale, avize de însoțire a mărfii, declarații de conformitate.

Tot din cercetările efectuate în dosar a rezultat că organele de conducere ale aceleiași societăți comerciale ar fi comercializat și livrat, unui alt agent economic, beton fabricat în stația de betoane proprie de o calitate inferioară.

La rândul său, administratorul acestui agent economic ar fi comercializat și livrat produsul respectiv unei persoane fizice, în baza unor documente falsificate, prezentând împrejurarea nereală că produsul este de o calitate superioară.


În urma efectuării perchezițiilor, au fost ridicate înscrisuri cu valoare probatorie, 5 telefoane mobile, două laptopuri și o unitate de calculator.

Prejudiciul în cauză este de 2.000.000 de lei.

În acest caz, cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Constanța, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La acțiune au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Constanța“.


Potrivit unor surse, compania vizată ar fi COMCM SA Constanța. 

Despre SC COMCM SA
 
Potrivit Termene.ro, platformă consultată la data de 19 decembrie 2023, COMCM SA a fost înființată în anul 1991, are adresa în municipiul Constanța, iar obiectul de activitate principal este „Fabricarea betonului“.
 
Asociații sunt SIF Transilvania, cu 56.7247 %, din Brașov, Frățila Constantin, cu 32.7508 %, Listă acționari persoane fizice 10.08 % și COMCM SA, 0.4424 %.
 
Administratori sunt Gabriela Alexe, Bogdan - Nicolae Roșu și George - Cosmin Stancu.

În 2022, COMCM SA a avut o cifră de afaceri de 1.128.353 lei, o pierdere de 4.094.228 lei și număr mediu de salariați - 0.

Platforma termene.ro, consultată miercuri, 22 noiembrie 2023, informează că COMCM SA are patru contracte câștigate - achiziții directe din 2007 până în prezent, potrivit informațiilor publice din SICAP/SEAP.

Contactat telefonic în vederea obținerii unui punct de vedere cu privire la perchezițiile polițiștilor, Constantin Frățilă a precizat: „Nu am comentarii!“ 

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

Constantin Frățilă nu mai este administrator la SCUT SA

Imobiliare Constanța
COMCM SA modifică un imobil. Autorizația de construire, eliberată



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii