Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:18 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firme Constanța COMCM SA. Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor, convocată. Care e ordinea de zi

ro

01 Apr, 2024 16:50 439 Marime text
 
  • Societatea COMCM SA a fost înființată în anul 1991, are adresa în municipiul Constanța, iar obiectul de activitate principal este „Fabricarea betonului“.
     
Consiliul de Administraţie al societăţii COMCM SA, cu sediul în municipiul Constanţa, întrunit în şedinţa din data de 28.03.2024, convoacă Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor pentru data de 29.04.2024, ora 11.00, care se va desfăşura la adresa din municipiul Constanţa, bd. Aurel Vlaicu nr. 144.
 
Convocatorul a fost publicat în Monitorul Oficial, partea a IV-a, cu numărul 1.569, din data de 29 martie 2024.
 
Ordinea de zi este următoarea:
 
1. alegerea secretariatului de şedinţă format dintr-o persoană, respectiv dna Alexe Gabriela, acţionar al societăţii cu datele de identificare disponibile la sediul societăţii, însărcinată cu verificarea prezenţei acţionarilor, îndeplinirea formalităţilor cerute de lege şi actul constitutiv pentru ţinerea adunării generale, numărarea voturilor exprimate în cadrul şedinţei adunării generale şi întocmirea procesului-verbal de şedinţă;
 
2. discutarea şi aprobarea situaţiilor financiare anuale, respectiv bilanţul contabil, contul de profit şi pierdere şi a notelor explicative la situaţiile financiare anuale, întocmite pentru exerciţiul financiar 2023, pe baza rapoartelor prezentate de către Consiliul de Administraţie şi auditorul financiar;
 
3. repartizarea profitului pentru exerciţiul financiar al anului 2023:

a) acoperirea rezultatului reportat, reprezentând pierdere în valoare de 24.947.027,08 lei din rezultatul reportat, reprezentând surplus realizat din reevaluare;
b) repartizarea profitului net al exerciţiului 2023 în sumă de 28.471.009,86 lei astfel:
- la rezerve legale suma de 1.829.996,39 lei; - alte rezerve în sumă de 26.641.013,47.
 
4. aprobarea raportului de remunerare pentru anul 2023;
 
5. aprobarea descărcării de gestiune a administratorilor pentru activitatea desfăşurată în exerciţiul financiar 2023;
 
6. prezentarea, dezbaterea şi aprobarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli pentru anul 2024;
 
7. prezentarea, dezbaterea şi aprobarea Programului de Investiţii pentru anul 2024;
 
8. stabilirea datei de 20.05.2024, ca dată de înregistrare pentru identificarea acţionarilor asupra cărora se răsfrâng efectele hotărârilor Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor;
 
9. mandatarea Directorului General al Societăţii, dna Alexe Gabriela, cu posibilitatea submandatării de terţe persoane, pentru a efectua toate formalităţile de publicitate şi înregistrare a hotărârii Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor.
 
În situaţia neîntrunirii cvorumului legal pentru Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor la prima convocare, se convoacă Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor pentru data de 30.04.2024, cu aceeaşi ordine de zi, la aceeaşi oră şi în acelaşi loc.
 
La şedinţă pot participa şi vota numai acţionarii înregistraţi în Registrul Acţionarilor societăţii la data de 19.04.2024, stabilită ca dată de referinţă.
 
Capitalul social al societăţii COMCM SA este format din 236.316.678 acţiuni nominative, fiecare acţiune dând dreptul la un vot în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor.
 
Acţionarii, reprezentând, individual sau împreună, cel puţin 5% din capitalul social, până la data de 12.04.2024, ora 16.00, au dreptul:
 
- de a introduce puncte pe ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor, cu condiţia ca fiecare punct să fie însoţit de o justificare sau de un proiect propus spre adoptare de Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor;
 
- de a prezenta proiecte de hotărâre pentru punctele incluse sau propuse spre a fi incluse pe ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor.
 
Aceste drepturi pot fi exercitate numai în scris şi depuse sau transmise prin poştă/curierat la sediul social al societăţii din jud. Constanţa, mun. Constanţa, bd. Aurel Vlaicu nr. 144 sau prin mijloace electronice, cu semnătură electronică extinsă, la adresa de e-mail comcmsa.financiar@gmail.com.
 
Fiecare acţionar are dreptul să adreseze întrebări privind punctele de pe ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor. Acţionarii menţionaţi în alineatele precedente au obligaţia să trimită întrebările în scris, în plicuri închise, însoţite de copii certificate ale actelor de identitate, buletin/carte de identitate în cazul persoanelor fizice, respectiv certificat de înregistrare în cazul persoanelor juridice, precum şi copia actului care dovedeşte calitatea de reprezentant legal al acestora, la sediul societăţii, cu menţiunea scrisă clar, cu majuscule: „PENTRU ADUNAREA GENERALĂ ORDINARĂ A ACŢIONARILOR din data de 29/30.04.2024“ sau prin e-mail la adresa comcmsa.financiar@gmail.com. având ataşată semnătura electronică extinsă.
 
Documentele, materialele informative şi proiectele de hotărâri ale Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor referitoare la problemele incluse pe ordinea de zi sunt disponibile şi pot fi consultate la sediul societăţii din jud. Constanţa, municipiul Constanţa, bd. Aurel Vlaicu nr. 144, începând cu data de 29.03.2024, în zilele lucrătoare, între orele 10.00 - 15.00 sau pe site-ul societăţii www.comcm.ro.
 
Acţionarii înregistraţi la data de referinţă pot participa şi vota la Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor direct sau pot fi reprezentaţi şi prin alte persoane decât acţionarii, pe bază de împuternicire specială sau generală.
 
Accesul acţionarilor îndreptăţiţi să participe la Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor este permis prin simpla probă a identităţii acestora, făcută, în cazul acţionarilor persoane fizice, cu actul de identitate, iar în cazul acţionarilor persoane juridice sau acţionarilor persoane fizice reprezentate, cu împuternicirea specială sau generală dată persoanei fizice care le reprezintă.
 
În cazul acţionarilor persoane juridice, aceştia pot participa la Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor prin reprezentantul legal. Calitatea de reprezentant legal se constată din lista acţionarilor la data de referinţă primită de la Depozitarul Central.
 
În cazul în care datele privind calitatea de reprezentant legal nu au fost actualizate la Depozitarul Central de către acţionarul persoană juridică corespunzător datei de referinţă, calitatea de reprezentant legal se dovedeşte cu un certificat constatator eliberat de Registrul Comerţului, prezentat în original ori copie conformă cu originalul, sau un document emis de către o autoritate competentă din statul în care acţionarul este înmatriculat legal, care atestă calitatea de reprezentant legal. Documentele care atestă calitatea de reprezentant legal al acţionarului persoană juridică vor fi emise cu cel mult 30 de zile înainte de data convocării Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor.
 
Formularele de împuterniciri speciale, în limba română şi în limba engleză, pentru votul deschis se pot obţine de la sediul societăţii din județul Constanţa, municipiul Constanţa, bd. Aurel Vlaicu nr. 144, începând cu data de 03.04.2024, între orele 10.00 - 15.00, sau de pe site-ul societăţii www.comcm.ro.
 
Un exemplar al împuternicirii speciale pentru vot deschis, în limba română sau în limba engleză, se va depune/expedia la adresa din județul Constanţa, municipiul Constanţa, bd. Aurel Vlaicu nr. 144, pentru Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor, până la data de 27.04.2024, ora 11.00, sub sancţiunea pierderii exerciţiului de vot în această adunare, într-un plic închis cu menţiunea scrisă clar, cu majuscule: „PENTRU ADUNAREA GENERALĂ ORDINARĂ A ACŢIONARILOR din data de 29/30.04.2024“. Un exemplar va fi pus la dispoziţia reprezentantului, pentru ca acesta să îşi poată dovedi această calitate, iar un exemplar va fi păstrat de acţionar. Împuternicirea specială se va putea transmite şi prin mijloace electronice cu semnătură electronică extinsă, la adresa de e-mail comcmsa.financiar@gmail.com.
 
Împuternicirile speciale care nu sunt primite, la adresa menţionată în convocator, până la data de 27.04.2024, ora 11.00, sub sancţiunea pierderii exerciţiului dreptului de vot în Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor, nu pot fi luate în calcul pentru determinarea cvorumului şi majorităţii în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor din data de 29/30.04.2024.
 
Împuternicirea generală acordată de acţionar, în calitate de client, unui intermediar definit conform art. 2 alin. (1) pct. 20 din Legea nr. 24/2017 sau unui avocat, întocmită cu respectarea prevederilor legale, înainte de prima utilizare, se va depune/expedia la sediul societăţii din judțul Constanţa, municipiul Constanţa, bd. Aurel Vlaicu nr. 144, până la data de 27.04.2024, ora 11.00, sub sancţiunea pierderii exerciţiului dreptului de vot în Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor din data de 29/30.04.2024.
 
Împuternicirile speciale, împuternicirile generale înainte de prima utilizare, care nu sunt primite la adresa menţionată în convocare, până la data şi ora indicate mai sus, nu pot fi luate în calcul pentru determinarea cvorumului şi majorităţii în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor din data de 29/30.04.2024.
 
Voturile exprimate de reprezentanţi pentru toate punctele de pe ordinea de zi vor fi validate în baza exemplarelor împuternicirilor speciale depuse/transmise la sediul societăţii din județul Constanţa, municipiul Constanţa, bd. Aurel Vlaicu nr. 144, de către acţionari.
 
Acţionarii înregistraţi la data de referinţă au posibilitatea de a vota prin corespondenţă, înainte de Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor, prin utilizarea buletinului de vot prin corespondenţă, pentru exprimarea votului deschis.
 
Buletinul de vot prin corespondenţă, în limba română sau în limba engleză, aferent votului deschis poate fi obţinut începând cu data de 03.04.2024, între orele 10.00 - 15.00, de la sediul societăţii din județul Constanţa, municipiul Constanţa, bd. Aurel Vlaicu nr. 144, sau de pe site-ul societăţii www.comcm.ro.
 
În cazul votului prin corespondenţă, buletinul de vot aferent votului deschis, completat şi semnat în limba română sau în limba engleză, însoţit de copia actului de identitate (buletin/carte de identitate în cazul persoanelor fizice, certificat constatator eliberat de Registrul Comerţului în cazul persoanelor juridice), poate fi transmis la sediul societăţii din jud. Constanţa, mun. Constanţa, bd. Aurel Vlaicu nr. 144, pentru Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor până la data de 27.04.2024, ora 11.00, sub sancţiunea pierderii exerciţiului dreptului de vot în Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor, în plic închis, cu menţiunea scrisă clar, cu majuscule: „PENTRU ADUNAREA GENERALĂ ORDINARĂ A ACŢIONARILOR din data de 29/30.04.2024“. Votul prin corespondenţă se va putea transmite şi prin mijloace electronice cu semnătură electronică extinsă, la adresa de e-mail comcmsa.financiar@gmail.com, având la subiect înscris „PENTRU ADUNAREA GENERALĂ ORDINARĂ A ACŢIONARILOR din data de 29/30.04.2024“.
 
Buletinele de vot prin corespondenţă care nu sunt primite la adresa menţionată în convocator până la data de 27.04.2024, ora 11.00, nu pot fi luate în calcul pentru determinarea cvorumului şi majorităţii în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor.
 
Documentele prezentate într-o limbă străină (cu excepţia actelor de identificare şi a celor redactate în limba engleză) vor fi însoţite de traducerea realizată de un traducător autorizat în limba română sau engleză.
 
Informaţii suplimentare se pot obţine de la sediul societăţii sau la numărul de telefon 0744.483.020, între orele 10.00 - 15.00, în zilele lucrătoare.
 
Despre SC COMCM SA

Potrivit Recom, platformă consultată luni, 1 aprilie 2024, COMCM SA a fost înființată în anul 1991, are adresa în municipiul Constanța, iar obiectul de activitate principal este „Fabricarea betonului“.
 
Pachetul de acțiuni al COMCM SA este deținut de Persoane juridice (Cota de participare la beneficii şi pierderi: 0.4424% / 0.4424%), SIF Transilvania (Cota de participare la beneficii şi pierderi: 56.7247% / 56.7247%), Constantin Frățilă (Cota de participare la beneficii şi pierderi: 32.7508% / 32.7508%), Acționari PF cf. LG. 55/1995 (10,08%), având 555 de acţionari, cu Cota de participare la beneficii şi pierderi: 10.0821% / 10.0821%.
 
Persoane împuternicite: Gabriela Alexe (administrator, președinte Consiliu de Administrație, director general), Bogdan - Nicolae Roșu (administrator, membru în CA), George - Cosmin Stancu (administrator, membru în CA).
 
În 2022, COMCM SA a avut o cifră de afaceri de 1.128.353 lei, o pierdere de 4.094.228 lei și număr mediu de salariați - 0.

Platforma termene.ro, consultată miercuri, 22 noiembrie 2023, informează că COMCM SA are patru contracte câștigate - achiziții directe din 2007 până în prezent, potrivit informațiilor publice din SICAP/SEAP (data ultimei actualizări – 31 martie 2024).

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:

Imobiliare Constanța
COMCM SA modifică un imobil. Autorizația de construire, eliberată
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii