Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:40 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce randament au avut fondurile de pensii din Pilonul II din 2008 până în prezent. Ce spune premierul Mihai Tudose despre Pilonul II de pensii

ro

26 Aug, 2017 15:03 1969 Marime text
Premierul Mihai Tudose a postat pe contul său de Facebook un mesaj în care analizează randamentul fondurilor de pensii din Pilonul II. Potrivit acestuia randamentul mediu, din 2008 până în prezent, al fondurilor de pensii din Pilonul II a fost de aproximativ 4%.

”În Pilonul I, punctul de pensie se calculează ca fiind raportul dintre salariul încasat și salariul mediu. Acest lucru înseamnă că o persoană care a avut o creștere anuală a salariului mai mare de 4% față de creșterea salariului mediu va avea la pensie mai mulți bani decât o persoană care a optat și pentru Pilonul II” - precizează primul ministru. 


Acesta a oferit și un exempu concret, mai exact referitor la cei care în toată perioada 2008 – 2017 au avut salariul minim.

”Salariul minim a avut o creștere de aproximativ 180% în această perioadă în timp ce salariul mediu a crescut cu mai puțin de 100%. Rezultă că acesta a avut o creștere a punctului de pensie de peste 80%, comparativ cu 40% pentru cei ce au optat și pentru Pilonul II. Randamentul la care m-am referit, calculat în raport cu punctul de pensie, viza suma încasată de beneficiar la pensie în cele două ipostaze: cel care a optat, respectiv cel care nu a optat pentru Pilonul II” - a încheiat primul ministru. 

Sursa foto: Facebook/Mihai Tudose
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • oarecare 26 Aug, 2017 16:38 O tampenie mai mare din partea unui oficial nu am mai auzit anul asta. Care este logica??