Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au fost făcute cunoscute numele candidaţilor la alegerile europarlamentare din partea alianței PSD-PNL

ro

13 Mar, 2024 15:24 1030 Marime text


 
  • A fost făcută cunoscută lista provizorie a candidaților la alegerile europarlamentare. Lista va fi deschisă de Ramona Chiriac din partea alianței PSD-PNL, potrivit știripesurse.ro.

Şefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, Ramona Chiriac,  va fi urmată de Mihai Tudose de la PSD şi Rareş Bogdan de la PNL. Pe această listă comună de la alegerile europarlamentare nu s-ar afla niciun ministru de la actualul guvern Ciolacu, potrivit Antena 3 CNN.

Alianța PSD-PNL va miza pe 19 mandate, iar după redistribuire să ajungă la 21 de mandate. Până la locul 11 pe listă, locurile se vor împarți 1 la 1 între PSD şi PNL, apoi se vor oferi 2 locuri la PSD şi un loc la PNL.

Săptămâna viitoare este așteptată şi lista oficială PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare.

Lista va fi deschisă de Ramona Chiriac, candidat independent. Urmează Mihai Tudose, Rareş Bogdan, Claudiu Manda, Dan Motreanu şi Victor Negrescu.
În continuare este Adina Vălean, Vasile Dîncu, Daniel Buda, Marina Grapini şi Dragoş Benea. În Parlamentul European ar urma să mai meargă Dan Nica, Vasile Blaga şi Gheorghe Falcă.

Niciun ministru din actuala coaliție de guvernare nu se va afla pe această listă, chiar dacă erau doritori. Cel mai tare s-au luptat pentru un mandat de europarlamentar Alina Gorghiu și Raluca Turcan.
 
 Citește și
Guvernul a adoptat calendarul electoral pentru alegerile locale și europarlamentare (DOCUMENT)
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii