Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:04 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reproșul lui Ciolacu - „Astăzi la SNC ar fi trebuit să fiu însoțit de candidatul la Primărie" Amfiteatrul Centrului de afaceri Năvodari, transformat în "templul social democrat"

ro

09 Feb, 2024 16:37 1360 Marime text

 
  • Totodată, Ciolacu a spus în timpul ședinței de la Năvodari, sub formă de reproș, că normal ar fi fost ca astăzi să fie însoțit în cadrul vizitei de la Șantierul Naval de candidatul  PSD la Primăria Constanța, care oficial nu a fost încă desemnat

Marcel Ciolacu se întâlnește azi, 09 februarie, la Năvodari, la Centrul de Afaceri cu primarii și conducerea PSD Constanța.

La Năvodari sunt și Mihai Tudose, șeful campaniei pentru europarlamentare, secretarul general, Paul Stănescu și miniștri Simona Bucura Oprescu și Adrian Câciu.

UPDATE 1 

La Năvodari, la Centrul de Afaceri, sunt prezenți toți primarii PSD din județ, parlamentarii PSD, Horia Constantinescu, Nicolae Moga și Liviu Tit Brăiloiu. Urmează să ajungă și Marcel Ciolacu cu echipa de la București și cu cei din conducerea județeană. 

UPDATE 2 

Întâlnirea lui Marcel Ciolacu cu activul de partid al PSD Constanța s-a desfășurat departe de ochii și urechile curioșilor, la centrul de afaceri Năvodari.

Cei care așteptau că astăzi să se tranșeze lista candidaților vor mai avea de așteptat, până când conducerea centrală a partidului va valida cele două propuneri făcute în cadrul întâlnirii. Din partea organizației municipale, Costin Răsăuțeanu pentru Primăria Constanța, din partea organizației PSD Cernavodă, Felix Stroe pentru funcția de președinte al CJC.

Cine se aștepta ca Ciolacu, prezent la Constanța sa decapiteze organizația județeană s-a pripit. Până după alegerile locale/europarlamentare nu se va întâmpla nimic. Și poate nici atunci, daca filiala Constanța va reuși să aducă partidului aproape 100.000 de voturi la alegeri, așa cum se aude că ar fi primit misiune de la nivel central.

Echipa din jurul senatorului Felix Stroe rămâne așadar să conducă filiala și să-și asume rezultatele din alegerile locale și cele europarlamentare.

Printre candidații vehiculați până astăzi, dar neconfirmati, pentru Primăria municipiului Constanța sunt Costin Răsăuțeanu, Horia Constantinescu și puțin probabil, Decebal Făgădău, care pare să nu fi luat nici el până în prezent o decizie legată de o posibilă candidatură.

Cât privește Consiliul Județean Constanța, singurul primar al cărui nume a fost vehiculat este cel al lui Daniel Georgescu, primar de Limanu și președintele executiv al PSD Constanța.

Urmează cel mai probabil un ultim in sondaj scurt , dacă acesta se va mai face, așa cum a cerut deputatul Lucian Lungoci. Solicitarea sa, însă nu a fost primită tocmai bine de majoritatea celor prezenți.

Cu trei luni și jumătate înainte de posibilele alegeri locale laolaltă cu europarlamentarele, toate cărțile se joacă și nu doar în PSD Constanța.

UPDATE 3

La ora 16.30 a ajuns la eveniment și Răsăuțeanu.

UPDATE 4 

După mai bin de 2 ore și jumătate de discuții, din Centrul de Afaceri, au ieșit doar Felix Stroe, SPP -istii și Marcel Ciolacu pe care fiul său îl aștepta într-o mașină aflată în parcarea din cadrul centrului. Între timp a plecat și Horia Constantinescu.



UPDATE 5 

Constantinescu care nu are funcție politică în PSD Constanța spune că în această seara s-a discutat despre asumare. În sensul că actuala conducere este susținută să organizeze aceste alegeri, rămâne pe funcții și își asumă rezultatele alegerilor.

Până la sfârșitul lunii februarie, PSD trebuie să prezinte candidații ar fi spus în ședința actuala conducere a partidului. 

UPDATE 6 

Astăzi, la Constanța, premierul Marcel Ciolacu a trăit un moment emoționant și plin de bucurie, întâlnindu-se și îmbrățișându-se cu fiul său, pe care nu l-a mai văzut de mult timp. Într-o atmosferă încărcată de emoții, cei doi și-au exprimat cu siguranță, afecțiunea și bucuria revederii. 

Fiul îl aștepta în mașină în parcarea de la centrul de Afaceri Năvodari.  Cei doi se află în mașină și în aceste momente. 

UPDATE 7 

Marcel Ciolacu le-ar fi transmis celor prezenți că o dată stabiliți candidații, în baza propunerilor să se organizeze și alegerile interne în partid atât la municipiu, cât și la județ. 

Astfel, candidatul la Primărie să devine șef la municipiu iar cel la CJC, șef la organizația județeană. 

Totodată, Ciolacu a spus în timpul ședinței, sub formă de reproș, că normal ar fi fost ca astăzi să fie însoțit pe timpul vizitei, inclusiv cea din Șantierul Naval de candidatul la Primăria Constanța, care oficial nu a fost încă desemnat.





Vă prezentăm în rândurile de mai jos, programul premierului Marcel Ciolacu, președintele PSD: 

Vineri, 09 februarie 2024, Constanța

12.00 – Întâlnire cu conducerea Șantierul Naval Constanța și prezentare S.N.C.
13.00 – Vizită S.N.C., tur la bordul unei nave din doc
14.00 – Declarații de presă 

Sâmbătă, 10 februarie 2024, Tulcea

09.15 – Vizită guvernamentală – noul port din Jurilovca, Tulcea
10.15 – Vizită fabrica Lidas, Cataloi
11.15 – Vizită Șantierul Naval Vard – Fincantieri 
12.15 – Conferință județeană, Teatrul Jean Bart - Strada Progresului, nr.34
14.45 – Conferință de presă, Teatrul Jean Bart - Strada Progresului, nr.34


Citește și:

LIVE TEXTPremierul Marcel Ciolacu prezent la Șantierul Naval Constanța (FOTO+VIDEO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii