Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:18 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Armistițiul de la Minsk Separatiștii promit încetarea focului în această noapte

ro

14 Feb, 2015 23:12 1095 Marime text
Lideri ai autoproclamatelor republici Doneţk şi Lugansk, în estul Ucrainei, au anunţat în această seară că rebelii proruşi vor respecta începând de la miezul nopţii armistiţiul convenit joi la Minsk, relatează RIA Novosti, agenție citată de Mediafax.
            
"Astăzi, 14 februarie, preşedintele Republicii Populare Doneţk, Aleksandr Zaharcenko, a semnat Decretul nr. 50. Conform decretului, emis în temeiul Acordului de la Minsk, un regim privind încetarea focului intră în vigoare începând de la (ora locală stabilită de separatişti pentru regiunile Doneţk şi Lugansk) 1.00 (00.00, ora României)", anunţă un comunicat postat pe site-ul Curţii Supreme a autoproclamatei republici Doneţk.
 
Însă toate acţiunile care vor fi considerate drept atacuri asupra forţelor separatiste, zonelor rezidenţiale sau infrastructurii din regiunea Doneţk vor fi respinse, potrivit comunicatulului.
 
Un decret similar a fost emis şi pentru autoproclamata republică Lugansk. În schimb, forţele Kievului rămân deocamdată pe poziţii şi aşteaptă ordinul de încetare a focului, a anunţat pentru postul de televiziune Ucraina, sâmbătă seara, un purtător de cuvânt al armatei ucrainene.
 
Confruntări armate feroce devastau estul Ucrainei cu doar câteva ore de intrarea în vigoare, înainte de miezul nopţii de sâmbătă spre duminică, a armistiţiului semnat de separatiştii proruşi şi Kiev joi la Minsk.
 
Militarii ucraineni au raportat peste 120 de atacuri separate în ultimele 24 de ore.
 
Debalţeve, un nod feroviar strategic aflat sub controlul forţelor guvernamentale, a fost supus unui bombardament intensiv. De asemenea, portul Mariupol a fost ţinta unor noi atacuri de artilerie, sâmbătă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii