Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:03 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A murit Nicu Constantin

ro

15 Sep, 2009 21:14 1479 Marime text

nicu-constantin.jpgRenumitul actor a încetat, azi, din viaţă, la vârsta de 70 de ani, după o suferinţă de peste patru luni, informează Evenimentul Zilei.

El a fost internat pe 11 mai la Spitalul Militar Central din Bucureşti, din cauza unei afecţiuni pulmonare severe. La începutul lunii iulie, medicii au vrut să îl transfere de la reanimare la o secţie medicală obişnuită, însă starea lui de sănătate era oscilantă şi au hotărât să îl menţină în secţia ATI.

Dobrogeanul Nicu Constantin era originar din Eforie Sud, din părinţi cu origini balcanice - mama lui s-a născut în Grecia, iar tatăl în Albania. A absolvit, la Constanţa, cursurile Liceului de Marină, iar în Bucureşti a urmat Şcoala de Arte. În 2001, a fost desemnat cetăţean de onoare al localităţii natale şi, în acelaşi an, a fost distins cu Ordinul Cultural, clasa I. Până în anul 2000 a încântat publicul de pe scena Teatrului de Revistă „Constantin Tănase", unde a susţinut peste 9.000 de reprezentaţii, iar în perioada 1979-1982 a fost actor al Teatrului de Operetă "Ion Dacian".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii