Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:42 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiecte de ecologizare la Eforie Sud

ro

29 Jul, 2013 17:02 1926 Marime text
”Black sea is a clean sea” este numele unui nou proiect desfășurat pe plaja din Eforie Sud. Scopul acestuia este de a conștientiza turiștii de pe litoral despre importanța unei zone costiere curate. Prima campanie a început luni.
 
În această vară pe plajă din Eforie Sud vor fi amplasate coșuri de gunoi selective, în cadrul unui amplu proiect adresat turiştilor si localnicilor.
 
Prima etapă este denumită “Nu lăsa deșeurile să îți controleze viața”. Proiectul este organizat de Grupul de Dezvoltare Durabilă în parteneriat cu Primăria Eforie și Apele Române. A doua campanie începe pe 11 august și se derulează până la 20 august sub denumirea “Apa mării este bună de baie”. De această dată va fi implicată și Direcția de Sănătate Publică din Constanța.
 
”Aici discutăm de mai multe campanii, este vorba de o primă campanie care se referă la deșeurile de pe plajă. Acestea trebuie strânse și vor fi informați și conștientizați toți turiștii și localnicii care vin pe plajă, să nu lase gunoaie pe plajă. O a doua campanie vizează calitatea apei de îmbăiere și aici toți cei care vin pe plajă vor fi informați în privința apei bune de îmbăiere pe care o are Marea Neagră pe litoralul românesc.”, a declarat Cătălin Anton, purt. De Cuv. ADADL.
 
“Noul management al plajelor” este cea de a treia campanie care vizează dezvoltarea sustenabilă în ceea ce privește managementul plajelor, și se va desfășura în perioada 21 august – 31 august. În acest timp cei care vin pe litoral vor fi chetionați cu privire la ceea ce vor sau nu vor să vadă pe plajele din România.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii