Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:39 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firme „de casă” în județul Constanța Primăria Cogealac, contracte directe cu două companii apropiate arhitectului șef de la Primăria Corbu (DOCUMENTE)

ro

18 Mar, 2024 17:00 1066 Marime text
foto: Pexels
  • O firmă administrată de apropiata unei arhitecte din Primăria Corbu a obținut mai multe contracte directe cu instituții publice din județul Constanța.
  • Deși în acte apropiata sa apare ca administrator și acționar unic, adresa de e-mail și numărul de telefon ale firmei prezente pe platforma SEAP îl indică pe soțul arhitectei din Corbu.
  • New Construct Black Sea SRL a obținut șapte contracte publice în anul 2023 având o valoare totală de aproximativ trei milioane de lei, numai din partea Primăriei Cogealac.
  • Din martie 2024, firma a început să câștige, din nou, contracte la Cogealac
  • Totodată, Primăria Comunei Cogealac a atribuit, pe data de 12 și 13 martie 2024, cinci contracte societății Anything Construct SRL, în valoare de 1.310.100 lei.
  • Anything Construct SRL, fosta Duta Konstruct 2002 SRL, a fost înființată în anul 2002. Capitalul social subscris de 2.000.000 lei, divizat în 20 de părți sociale a 100.000 lei fiecare, era deținut de Dumitru Duță, în calitate de asociat unic, pe care îl regăsim și ca fondator al New Construct Black Sea SRL
 
 
Cumpărările directe din județul Constanța reprezintă una din modalitățile cele mai rapide de a face achiziții, în calitate de autoritate publică, pentru a rezolva urgent diverse aspecte ce țin de servicii și bunuri necesare. De altfel, există firme „de casă”, care câștigă cu regularitate contracte cu diverse primării, mai ales dacă sunt specializate pe diverse domenii.
 
Așa, pe platforma SEAP, am regăsit cum o firmă administrată de apropiata arhitectului șef din Primăria Corbu a obținut mai multe contracte directe cu instituții publice din județul Constanța. Deși în acte apropiata sa apare ca administrator și acționar unic, adresa de e-mail și numărul de telefon ale firmei prezente pe platforma SEAP îl indică pe soțul arhitectei din Corbu.
 

Achiziție directă, cu 1.000 de lei sub pragul minim pentru începerea unei licitații publice

 
Primăria Cogealac a atribuit la începutul lunii octombrie 2023, prin achiziție directă, două contracte în valoare totală de peste 1,7 milioane de lei (fără TVA) firmei New Construct Black Sea SRL pentru lucrări de reparații și reabilitare termică, conform platformei naționale de achiziții publice.
 
De precizat este că valoarea fiecărui contract se situează la limita pragului de 900.000 de lei (fără TVA), ceea ce permite Primăriei Cogealac să nu mai organizeze o licitație publică, unde companiile să propună oferte și să fie selectate după criterii obiective.
 
Primul contract atribuit firmei New Construct Black Sea SRL se ridică la aproximativ 899.000 de lei (fără TVA) pentru reparația acoperișului unei clădiri administrative din comună. Achiziția a fost atribuită pe 3 octombrie 2023, la o zi după lansarea anunțului de publicare.
 
Cel de-al doilea contract obținut de aceeași firmă este pentru lucrări de reabilitare termică a unui imobil situat pe strada Mare și depășește valoarea de 865.000 lei (fără TVA), cu 35.000 de lei mai puțin decât pragul limită astfel încât primăria să organizeze o licitație. Contractul a fost atribuit pe 9 octombrie 2023, la trei zile de la data lansării anunțului.
 
New Construct Black Sea SRL a obținut șapte contracte publice în anul 2023 având o valoare totală de aproximativ trei milioane de lei, numai din partea Primăriei Cogealac.
 
Anterior, în anul 2021, firma a avut contracte cu Primăria Corbu, înainte ca actualul arhitect șef să ocupe prima funcție publică în autoritatea publică locală. Pe 20 mai 2021, a câștigat un contract de 14.000 lei pentru servicii de proiectare tehnică pentru obiectiv extindere pe orizontală sediu primărie, corp C1 parter. Câteva zile mai târziu, pe 31 mai 2021, compania New Construct Black Sea SRL semna pentru „Consolidare, recompartimentare, schimbare destinație din dispensar medical în centru de permanență”, cu Primăria Corbu, pentru suma de 31.500 lei. În noiembrie 2021, pe 24, UAT Corbu cumpără de la compania amintită un studiu de fezabilitate pentru proiectul de investiții „Construire Piață Agroalimentară”, pentru suma de 79.500 lei.
 
Pe 14 martie 2024, pe platforma SEAP au apărut alte patru contracte, cu firma New Construct Black Sea SRL, încărcate în 30 de minute, semnate cu Primăria Cogealac. Este vorba de o achiziție de 294.117,64 lei, pentru lucrări de reparații la muzeul satului din sat, un alt contract de 546.218,48 lei, pentru lucrări de reparații pentru clădirea anexă groapă de gunoi, un contract de 92.436,97 lei, pentru lucrări de reparații a gardului de la cimitir, latura E, sat Cogealac. Un ultim contract se referă la lucrări de reparații acoperiș și renovare interioară sală de sport, pentru suma de 714.275,71 lei.
 
Totodată, Primăria Comunei Cogealac a atribuit, pe data de 12 și 13 martie 2024, cinci contracte societății Anything Construct SRL, în valoare de 1.310.100 lei.
 
Societatea Anything Construct SRL va elabora studiile de fezabilitate pentru reabilitarea termică a Școlii nr. 1 din Râmnicu de Jos, a Școlii Gimnaziale „Cristea Caraman” din Cogealac și a Școlii Gimnaziale nr. 2 din Tariverde. De asemenea, va elabora studiul de fezabilitate pentru reabilitarea și modernizarea drumului de exploatare DE415 din DJ 226A în DC 77; precum și studiul de fezabilitate pentru înființarea unui canal de colectare și dirijare ape pluviale zona Sud.
 
Primul contract „Studiu de fezabilitate pentru reabilitare termică moderată Școala Gimnazială nr.1, Râmnicu de Jos“ are o valoare de 270.000 lei. Anything Construct SRL va realiza studiul de fezabilitate conform HG 907/2016 pentru proiectul de investiții Reabilitare termică moderată Școala Gimnazială nr. 1, Râmnicu de Jos.
 
Cel de-al doilea contract atribuit prin negociere directă „Studiu de fezabilitate pentru proiecte de infrastructură“ are o valoare de 258.000 lei. Potrivit SICAP, Anything Construct SRL va realiza Studiul de fezabilitate conform HG 907/2016 pentru proiectul de investiții Reabilitare termică moderată Școala Gimnazială „Cristea Caraman” Cogealac.
 
Al treilea contract - Studii de fezabilitate pentru Reabilitare și modernizare drum de exploatare DE415 are o valoare de
260.000 de lei. Contractul constă în realizarea studiului de fezabilitate pentru Reabilitare și modernizare drum de exploatare DE415 din DJ 226A în DC 77, comuna Cogealac, județul Constanța conform HG 907/2016.
 
Cel de-al patrulea contract - Studiu de fezabilitate pentru Reabilitare termică moderată Școala Gimnazială nr. 2 Tariverde are o valoare de 252.100 lei. Firma va realiza Studiul de fezabilitate pentru Reabilitare termică moderată Școala Gimnazială nr. 2 Tariverde conform HG 907/2016.
 
Valoarea celui de-al cincilea contract - Studiu de fezabilitate pentru Înființare canal de colectare și dirijare ape pluviale zona Sud este de 270.000 lei. Firma va realiza Studiul de fezabilitate pentru proiectul Înființare canal de colectare și dirijare ape pluviale zona de sud în comuna Cogealac, județul Constanța conform HG 907/2016.
 
Ulterior, pe 14 martie, în aceeași zi cu atriburile către New Construct Black Sea SRL, au fost atribuite două contracte noi și către Anything Construct SRL. Un prim contract se referă la elaborarea unui studiu de fezabilitate pentru înființare canal de colectare și dirijare ape pluviale zona de nord, pentru suma de 250.000 lei.  Al doilea contract de pe 14 martie vizează un studiu de fezabilitate pentru asflatare și înființare trotuare în comuna Cogealac, pentru suma de 245.000 lei.
 

New Construct Black Sea SRL

 
New Construct Black Sea SRL a fost înființată în august 2009 la Năvodari de către Ioana și Dumitru Duță, având obiectul principal de activitate lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale.
 
De-a lungul timpului, cifra de afaceri a companiei a avut încasări modeste, exceptând anul 2020 când veniturile firmei înregistrează un salt spectaculos de peste 1,1 milioane de lei, potrivit termene.ro.
 
Un an mai târziu, Ioana Duță (devenită între timp Ciceu) alături de asociatul său aleg să iasă din acționariatul companiei cedând toate părțile sociale către o apropiată a sa, Tița Pop.
 
Odată cu schimbarea acționariatului, compania New Construct Black Sea SRL își mută de mai multe ori sediul social până ajunge să funcționeze pe o stradă din Cogealac, unde au domiciliul Tița Pop și Mihai Dumitru Ciceu, soțul arhitectei din Primăria Corbu.
 
Pe platforma națională de achiziții publice, compania New Construct Black Sea SRL se identifică cu adresa de e-mail care poartă numele lui Mihai Ciceu, cel puțin din anul 2018, de când soția sa încă mai era acționar în firmă.
 
De asemenea, numărul de telefon care figurează în datele de contact ale firmei pe platforma SEAP este același cu cel folosit de Mihai Ciceu într-un anunț de vânzare a unui imobil din zona Mamaia . Mai mult, numărul de telefon este asociat cu un cont de WhatsApp care are poza celor doi copii ai familiei Ciceu.
 

Cine este Ioana Ciceu (fostă Duță)

 
Ioana Ciceu a fost numită în cadrul Primăriei Corbu, în funcția publică de execuție de inspector, clasa I, grad profesional superior, compartiment Urbanism, Amenajarea teritoriului, Registru agricol și Cadastru începând cu 15.06.2021. De la data de 01.08.2022, Ioana Ciceu este angajată în funcția publică de conducere de arhitect-șef, conform promovării examenului organizat în data de 28.07.2022. Informațiile ne-au fost confirmate de către Primăria Corbu, prin răspuns la adresele pe Legea 544/2001 adresate.
 
Ioana Ciceu a depus în 2023 ultima declarație de avere, unde a menționat că deține un teren agricol la Năvodari, dobândit în 2017, cu o suprafață de 5000 mp, un alt teren la Corbu de 6.075 mp, dobândit în 2018, un teren intravilan la Istria, cumpărat alături de Mihai Dumitru Ciceu în 2018, cu o suprafață de 3.484 mp, un alt teren intravilan la Cogealac, de 800 mp, cumpărat în 2018, dar și un teren intravilan la Năvodari, de 700 mp, achiziționat în 2017, tot împreună cu soțul. Interesant este faptul că în declarația de avere din 2022 nu sunt menționate decât două terenuri agricole de la Năvodari și Corbu.
 
De asemenea, a mai menționat un apartament de 54 mp la Năvodari, cumpărat în anul 2017,dar și o casă de locuit de 60 mp, la Lumina. Ca autoturisme, este menționat  un Volkswagen Jeta fabricat în 2012. La rubrica venituri, Ioana Ciceu a încasat 57.449 lei, ca arhitect șef, iar soțul, Mihai Dumitru Ciceu, a obținut 37.200 lei ca administrator la Tei Top Engineering SRL. Pentru cei doi copii, soții Ciceu au obținut o alocație de 3.072 lei pentru fiecare. În declarația de interese nu sunt făcute mențiuni.
 
 

Despre Anything Construct SRL

 
 
Cu sediul pe strada Salcâmilor nr. 130 din Ciobănița, județul  Constanța, firma a luat ființă în anul 2002 și desfășoară lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale. Mihai-Cosmin Șerb este asociat și administrator al firmei. Firma a obținut, prin negociere directă, de la autorități publice locale din județul Constanța, cinci contracte. Potrivit termene.ro, societatea și-a făcut publice bilanțurile contabile pentru anii 2018-2022.
 
 

Povestea firmei Anything Construct SRL fosta Duta Konstruct 2002 SRL


 
Anything Construct SRL, fosta Duta Konstruct 2002 SRL, a fost înființată în anul 2002. Capitalul social subscris de 2.000.000 lei, divizat în 20 de părți sociale a 100.000 lei fiecare, era deținut de Dumitru Duță, în calitate de asociat unic, pe care îl regăsim și ca fondator al New Construct Black Sea SRL. Domeniul principal de activitate al firmei era construcții de clădiri și de geniu civil; activitatea principală - lucrări de construcții, inclusiv lucrări de artă.

 
Anul trecut, Dumitru Duță, asociat unic în cadrul societăţii, s-a retras din societate şi din funcţia de administrator și a cesionat la valoarea nominală aportul său la capitalul social în sumă de 200 lei - 20 de părţi sociale către Mihai-Cosmin Șerb.
 

Astfel, Mihai-Cosmin Șerb a devenit asociat unic cu drepturi depline, deţinând întreg capitalul social al societăţii în sumă de 200 lei - 20 de părţi sociale a 10 lei fiecare parte, 100% participarea la profit şi pierderi. Administrator cu puteri depline şi pe perioadă de 50 de ani a fost numit Șerb Mihai-Cosmin.

 
De asemenea, sediul social al societăţii a fost mutat în satul Ciobăniţa, comuna Mereni, strada Salcâmilor nr. 130, județul Constanţa.

 
Nu în ultimul rând, s-a schimbat denumirea societăţii în Anything Construct SRL. Obiectul de activitate a fost completat cu următoarele coduri: activităţi de arhitectură; activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea.
 

Obiectul principal de activitate s-a schimbat în activităţi de arhitectură. Vechiul obiect principal de activitate a trecut în
secundar. Deciziile au fost publicate în Monitorul Oficial partea a IV-a cu numărul 881 din data de 22.02.2023.
 

Despre Tei Top Engineering SRL

 
Firma este fondată în anul 2019, conform termene.ro, iar în anul 2022 a raportat 2 salariați, o cifră de afaceri de 114.331 lei și un profit de 16.299 lei. Sediul social este pe aleea D30 nr. 11, Năvodari, județul Constanța. Compania se ocupă de „Activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea”. Ciceu Mihai Dumitru este asociat unic și administrator.
 
 
La redactarea acestui material, a contribuit și studentul Adrian Anton, Universitatea Ovidius Constanța, Facultatea de Litere, specializarea Jurnalism.  
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe Termene.ro.

Citește și:
 
Anything Construct SRL, fosta Duta Konstruct 2002 SRL, a obținut, în doar două zile, cinci contracte de la Primăria Cogealac (DOCUMENTE)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii