Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:33 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Virusul West Nile a lovit Ialomița

ro

21 Oct, 2013 17:37 1923 Marime text
Cinci cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile au fost înregistrate în acest an în județul Ialomița. Ultimul a apărut în urmă cu două zile şi a împiedicat serios activitatea de donare de sânge la nivel județean. La ora actuală, Ialomița se află pe primul loc la nivel de țară în ceea ce privește incidenţa virusului.
 
„ Din păcate, Ialomița este județul cu cele mai multe cazuri de infecții cu meningoencefalită, transmisă de înțepăturile țânțarilor. Am avut cazuri de West Nile depistate la Slobozia, Fetești, Coșereni, Bucu și Marsilieni, practic în cam toate zonele județului“, a declarat Cristiana Stoian, directorul Centrului de Transfuzii Slobozia.
 
Din cauza numărului mare de cazuri s-a dispus intrarea în carantină în zonele cu probleme, ceea ce a dus la perturbarea activităţilor de recoltare de sânge.
 
„ Cele cinci cazuri depistate au presupus carantinarea a mai mult de jumătate din județ. Conform legii, din zonele carantinate ori nu am voie să recoltez, ori recoltez, dar nu pot folosi sângele până la primirea rezultatelor de la laboratorul de referință al Institutului Național de Hematologie. În general, am organizat acțiuni de recoltare de sânge în localitățile îndepărtate de zonele carantinate, dar nu numai. Am luat sânge și din zonele aflate în carantină, însă rezultatele abia în urmă cu două zile au început să sosească, deoarece institutul nu a avut reactivi pentru testarea virusului, din cauza lipsei de fonduri“, a adăugat Cristiana Stoian.
 
Cel mai recent caz de West Nile a fost înregistrat în urmă cu două zile la o femeie de 37 de ani din Fetești. Aceasta era internată la spitalul din Călărași încă din luna septembrie, acolo unde în urma unor probe de sânge a fost confirmată prezenţa virusului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii