Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:25 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV “Caravana isteților” a ajuns la Constanța

ro

06 Oct, 2013 14:16 2706 Marime text
Caravana isteților a ajuns, seara trecută, la Constanţa. În cadrul evenimentului organizat de Inspectoratul de Poliţie, copiii au învăţat reguli de circulaţie, dar şi cum să se protejeze în diferite situaţii de viaţă.  Timp de patru ore, copiii au aflat ce înseamnă meseria de poliţist. Prichindeii au primit legitimații, au participat la concursuri cu tematică rutieră și au putut studia îndeaproape mașinile de poliție.
 
“Caravana isteților este un proiect educațional […] încercăm să milităm pentru o mai bună prevenire a copiilor în trafic, pentru o mai bună prevenire a lor în unitățile școlare, acasă, în parcuri, cum se pot proteja împreună cu partenerii noștri principali – Direcția Rutieră, Institutul pentru Prevenirea și Cercetarea Criminalității, Ministerul Educației. Pot să vă mai spun că am vizitat Pitești, Sibiu, Iași, Suceava […] am ajus și la Constanța și sperăm să vizităm cât mai multe”, a declarat organizatorul evenimentului.

Eventimentul a avut, de asemenea, un scop educativ.

“Îi învățăm că nu trebuie să vorbească cu nimeni despre ce are mama, tata în casă […] unde pleacă, când pleacă […] și prin desen, prin activitățile noastre interactive îi învățăm cum să prevină anumite evenimente neplăcute în dezvoltarea lor”, a declarat subcomisarul Gabriela Radu, din cadrul IPJ Constanța.

Alături de copii, de această acţiune s-au bucurat şi părinţii. La final, micuții au fost răsplătiți cu premii și diplome de participare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii